BRZA I JEFTINA MANASTIRSKA PITA Magična poslastica posna na vodi
Neodoljiva pita uspeće i potpunim početnicima, uštedećete vreme i novac, a svi će vam tražiti recept. Možete da je pravite i u dane najstrožeg posta, jer je na vodi. Probajte i uverite se.
Potrebno je
- 500 g brašna
- 100 g šećera
- 500 ml mlake vode
- pola šoljice suvog grožđa
- 6 kašika džema od kajsija
- sok i rendana korica jedne pomorandže
- pola kašičice praška za pecivo
- 1 kašičica sode bikarbome
- rendana korica limuna
- pola kašičice cimeta
Priprema
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Pomešajte u dubljoj činiji, brašno, prašak za pecivo i sodu bikarbonu, pa sve dobro promešajte i sjedinite. Onda dodajte suvo grožđe, rendanu koricu limuna i pomorandže, cimet, sok od pomorandže i vodu, pa sve dobro izmešajte varjačom. Obložite kalup pek papirom pa u njega prespite smesu i poravnajte je. Pecite oko 30 minuta. Pečenu pitu izvadite i ostavite da se prohladi. Zatim presecite po dužini na dve kore, pa donju premažite džemom. Na kraju, preklopite gornjom korom. Pitu pre služenja pospite šećerom u prahu.
Možda vas zanima:
MANASTIRSKA POSNA PITA Sočna i slasna, za sve prilike, a držaće vas dugo sitim
Pravićete je i u mrsnim danima, koliko je dobra.
MANASTIRSKA PITA Sprema se na vodi, bez kapi ulja, a ukus savršen
Manastirksa pita se sprema na vodi, odnosno na kuvanom paradajz-soku, fantastičnog je ukusa, sočna, puna nadeva i što je najvažnije - bez ijedne kapi ulja
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)