NEODOLJIVA MOCART TORTA Fenomenalna poslastica ukrasiće vašu slavsku trpezu, svi će vam tražiti recept
Fenomenalna Mocart torta idealna je za svečanu i slavsku trpezu. Slatka, čokoladna i kremasta, bićete oduševljeni.
Potrebno je
Za koru
- 8 jaja
- 8 kašika šećera
- 5 kašika brašna
- 100 g maslaca
- 100 g čokolade
Za fil
- 500 ml pavlake
- 2 kesice kremfiksa
- 150 g čokolade
- 200 g mlevenih lešnika
- 200 g marcipana
- 50 g nepečenih i neslanih pistaća
Za glazuru
- 100 g bele čokolade
- 100 g crne čokolade
- malo ulja
Priprema
Prvo belanca umutite sa šećerom pa dodajte žumanca i nastavite sa mućenjem. Tome dodajte prethodno umućen maslac s otopljenom čokoladom i sve izmešajte. Zatim dodajte brašno i sve polako promešajte žicom. Pecite oko 20 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Onda pustite da se prohladi. Podelite kore na 2 dela. Napravite fil tako što ćete da umutite pavlaku sa kremfiksom pa dodate istopljenu čokoladu i lešnike. Filujte donju koru trećinom fila pa preko njega stavite razvučenu koru od marcipana koji ste pomešali sa pistaćima. Na marcipan stavite drugu trećinu fila, pa drugu koru. Celu tortu premažite preostalim filom. Stavite tortu u frižider da se dobro stegne pa je prelijte glazurom i dekorišite po želji.
GURABIJE Sočni slatkiš koji su sve bake znale da prave, a svi vole da ga jedu, donosi duh Dalekog istoka
Mekane i sočne, nema ko vam neće tražiti parče više.
TRILEĆE Fenomenalni desert sa 3 vrste mleka, mekan kao duša
Sočan i kremast kolač, nema ko ga ne voli.
LENJA PITA Omiljeni kolač sa jabukama po receptu bez premca, za savršenu nedelju
Klasik koji s vremenom samo dobija na popularnosti, prste da poližete.
ZDRAV BRAUNI SA JABUKAMA Svi ga vole, a gotov je začas, za uživanje u vikendu
Mekan kolač koji se topi u ustima, za prave sladokusce.
PROTEINSKE PALAČINKE SOČNIJE OD KLASIČNIH Osvajaju od prvog zalogaja, a mekane kao pamuk
Ako volite klasične palačinke, ove proteinske ćete da obožavate.
Komentari (0)