BOMBICE Preukusni slatki zalogajčići koji se tope u ustima, stavite odmah duplu meru
Ako vam se jede nešto slatko a nemate puno vremena, napravite bombice. Gotove začas a još brže nestanu sa stola. Ako umesto mrsnog keksa stavite posni, dobićete posnu verziju neodoljivih bombica.
Potrebno je
- 4 banane
- 300 g mlevenog keksa
- 200 g kokosa
- 200 g šećera u prahu
- 3 kašike kakaoa
- 100 g kokosa za dekoraciju
Priprema
Prvo oljuštite banane, pa ih izgnječite viljuškom. Onda im dodajte mleveni keks, kokos, šećer u prahu i kakao. Sve izmešajte da se sastojci dobro sjedine. Ako smesa ne može da se lepo sjedini, dodajte malo soka po želji. Pravite loptice veličine oraha i odmah svaku uvaljajte u kokos.
Možda vas zanima:
BOMBICE OD KEKSA Prave se maltene same, a jedna mera vam neće biti dovoljna
Za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.
KOKOS BOMBICE Brze, slatke, neodoljive, tope se u ustima, a mirišu na more
Prave se brzo i lako, a nestanu sa stola odmah.
BRZE BOMBICE OD KEKSA Kada vam se jede nešto slatko, a nemate vremena za pripremu
Gotove očas posla, a osvajaju ukusom.
BRZE BOMBICE SA ORASIMA I KEKSOM Prave se lako, a savršene za svaku svečanu trpezu
Gotove začas, a tope se u ustima.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)