KRUŠKE U ČOKOLADI Preslatki posni delikates kome nećete moći da odolite
Ova poslastica oboriće s nogu sve koji je budu probali. Čokolada koja se preliva i osvežavajući ukus voća. Svi će vam tražiti recept.
Potrebno je
- 6 krušaka
- 150 g šećera
- 50 g posne čokolade
- 50 ml biljne slatke pavlake
- 50 g margarina
- 1/2 limuna
- 3 šolje vode
Priprema
Kruške oljuštite, poprskajte limunovim sokom. Stavite u šerpu vodu, šećer i kuvajte na tihoj vatri dok se šećer ne istopi. Stavite kruške tako da stoje uspravno, poklopite i kuvajte na umerenoj temperaturi dok ne omekšaju (oko 20 minuta). Sklonite sa šporeta i ostavite u vodi dok se ne ohladi, pa ih izvadite. Istopite zajedno čokoladu, biljnu pavlaku i margarin. Kruškama isecite dno da bude ravno, umočite ih u smesu od čokolade i poređajte uspravno na tacnu. Po želji preko čokolade pospite seckane orahe.
RUM KOLAČ Brzinski desert koji se ne peče, a mekan kao duša, savršen za hladne dane
Fenomenalan desert osvojiće i one izbirljive.
BRZI LAVA KOLAČ Idealan za početnike u kuhinji i dolazak iznenadnih gostiju, a preukusan
Neodoljivi kolač topi se u ustima, a uspeva svima.
KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Desert mekan kao duša koji budi sva čula
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PUŽIĆI SA MAKOM Neodoljivo pecivo koje se odlično slaže sa šoljicom kafe
Napravite ih za doručak, a biće savršene i za večeru.
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
Komentari (0)