KRUŠKE U ČOKOLADI Preslatki posni delikates kome nećete moći da odolite
Ova poslastica oboriće s nogu sve koji je budu probali. Čokolada koja se preliva i osvežavajući ukus voća. Svi će vam tražiti recept.
Potrebno je
- 6 krušaka
- 150 g šećera
- 50 g posne čokolade
- 50 ml biljne slatke pavlake
- 50 g margarina
- 1/2 limuna
- 3 šolje vode
Priprema
Kruške oljuštite, poprskajte limunovim sokom. Stavite u šerpu vodu, šećer i kuvajte na tihoj vatri dok se šećer ne istopi. Stavite kruške tako da stoje uspravno, poklopite i kuvajte na umerenoj temperaturi dok ne omekšaju (oko 20 minuta). Sklonite sa šporeta i ostavite u vodi dok se ne ohladi, pa ih izvadite. Istopite zajedno čokoladu, biljnu pavlaku i margarin. Kruškama isecite dno da bude ravno, umočite ih u smesu od čokolade i poređajte uspravno na tacnu. Po želji preko čokolade pospite seckane orahe.
GURABIJE Sočni slatkiš koji su sve bake znale da prave, a svi vole da ga jedu, donosi duh Dalekog istoka
Mekane i sočne, nema ko vam neće tražiti parče više.
TRILEĆE Fenomenalni desert sa 3 vrste mleka, mekan kao duša
Sočan i kremast kolač, nema ko ga ne voli.
LENJA PITA Omiljeni kolač sa jabukama po receptu bez premca, za savršenu nedelju
Klasik koji s vremenom samo dobija na popularnosti, prste da poližete.
ZDRAV BRAUNI SA JABUKAMA Svi ga vole, a gotov je začas, za uživanje u vikendu
Mekan kolač koji se topi u ustima, za prave sladokusce.
PROTEINSKE PALAČINKE SOČNIJE OD KLASIČNIH Osvajaju od prvog zalogaja, a mekane kao pamuk
Ako volite klasične palačinke, ove proteinske ćete da obožavate.
Komentari (0)