KRUŠKE U ČOKOLADI Preslatki posni delikates kome nećete moći da odolite
Ova poslastica oboriće s nogu sve koji je budu probali. Čokolada koja se preliva i osvežavajući ukus voća. Svi će vam tražiti recept.
Potrebno je
- 6 krušaka
- 150 g šećera
- 50 g posne čokolade
- 50 ml biljne slatke pavlake
- 50 g margarina
- 1/2 limuna
- 3 šolje vode
Priprema
Kruške oljuštite, poprskajte limunovim sokom. Stavite u šerpu vodu, šećer i kuvajte na tihoj vatri dok se šećer ne istopi. Stavite kruške tako da stoje uspravno, poklopite i kuvajte na umerenoj temperaturi dok ne omekšaju (oko 20 minuta). Sklonite sa šporeta i ostavite u vodi dok se ne ohladi, pa ih izvadite. Istopite zajedno čokoladu, biljnu pavlaku i margarin. Kruškama isecite dno da bude ravno, umočite ih u smesu od čokolade i poređajte uspravno na tacnu. Po želji preko čokolade pospite seckane orahe.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)