INDONEŽANSKA PAPEDA Neobično jelo za koje svi traže recept, hit na mrežama

Ivana Pavlović

09:00

Slatki kutak 0

Ovo jelo je 2023 bilo među najtraženijim. Papeda, vrsta testa napravljena od sago skroba, nastaje dobijanjem iz sago palme. Ako želite da napravite po originalu, služite uz spanać ili cvetne pupoljke papaje. Lepljive je teksture, slatko, tako da možete da služite uz bilo koje voće.

papeda
Shutterstock

Potrebno je

  • 100 g brašna
  • 100 g šećera u kockama
  • 50 g suvog grožđa
  • 10 g kardamoma
  • 50 g maslaca
  • 200 ml kokosovog mleka
  • 150 ml vode

Priprema

Kuvajte brašno u zaslađenoj vodi oko 10 minuta. Dodajte kokosovo mleko, pa kuvajte još par minuta. Na puteru propržite suvo grožđe, pa ga dodajte brašnu i dobro promešajte. Služite toplo. Možete da dodate voće ili prilog po ukusu.

Komentari (0)

Loading