INDONEŽANSKA PAPEDA Neobično jelo za koje svi traže recept, hit na mrežama
Ovo jelo je 2023 bilo među najtraženijim. Papeda, vrsta testa napravljena od sago skroba, nastaje dobijanjem iz sago palme. Ako želite da napravite po originalu, služite uz spanać ili cvetne pupoljke papaje. Lepljive je teksture, slatko, tako da možete da služite uz bilo koje voće.
Potrebno je
- 100 g brašna
- 100 g šećera u kockama
- 50 g suvog grožđa
- 10 g kardamoma
- 50 g maslaca
- 200 ml kokosovog mleka
- 150 ml vode
Priprema
Kuvajte brašno u zaslađenoj vodi oko 10 minuta. Dodajte kokosovo mleko, pa kuvajte još par minuta. Na puteru propržite suvo grožđe, pa ga dodajte brašnu i dobro promešajte. Služite toplo. Možete da dodate voće ili prilog po ukusu.
RUM KOLAČ Brzinski desert koji se ne peče, a mekan kao duša, savršen za hladne dane
Fenomenalan desert osvojiće i one izbirljive.
BRZI LAVA KOLAČ Idealan za početnike u kuhinji i dolazak iznenadnih gostiju, a preukusan
Neodoljivi kolač topi se u ustima, a uspeva svima.
KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Desert mekan kao duša koji budi sva čula
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PUŽIĆI SA MAKOM Neodoljivo pecivo koje se odlično slaže sa šoljicom kafe
Napravite ih za doručak, a biće savršene i za večeru.
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
Komentari (0)