ČOKOLADNI ČIZKEJK Ovakav do sada niste probali, kremast, obožavaćete ga

Ivana Pavlović

19:00

Slatki kutak 0

Čizkejk spada u kolače čija popularnost s vremenom samo raste. Postoji mnogo recepata za ovaj preukusni kolač, sa različitim sastojcima. Donosimo vam recept za čokoladni čizkejk, neodoljivi kremasti slatkiš.

čokoladni čizkejk
Shutterstock

Potrebno je
Za podlogu

  • 200 g  keksa
  • 60 g putera

Fil

  • 400 g kremastog ili mascarpone sira
  • 80 g šećera u prahu
  • 250 g tamne čokolade
  • 100 g lešnik krema
  • 250 ml mlečne slatke pavlake 

Za ganaš

  • 150 g tamne ili mlečne čokolade
  • 150 ml mlečne slatke pavlake

Priprema

U blenderu sameljite keks. Otopite puter pa sve sjedinite. Smesu stavite u kalup i ostavite u frižideru, dok spremate fil. Slatku pavlaku umutite pa stavite sa strane. Čokoladu otopite na pari. Umutite krem sir i šećer u prahu. Zatim dodajte lešnik krem i otopljenu čokoladu pa mutite, dodajte slatku pavlaku i mutite lagano dok ne sjedinite fil. Promešajte špatulom pa premađite preko keks podloge. Ostavite sat vremena da se hladi. Onda sipajte u manju šerpu slatku pavlaku pa je zagrejte, skinite pre vrenja,i dodajte joj izlomljenu čokoladu. Izmešajte, prelijte preko fila i ostavite u frižideru par sati, da se kolač dobro stegne. Prijatno!

 

Komentari (0)

Loading