ČOKOLADNI ČIZKEJK Ovakav do sada niste probali, kremast, obožavaćete ga
Čizkejk spada u kolače čija popularnost s vremenom samo raste. Postoji mnogo recepata za ovaj preukusni kolač, sa različitim sastojcima. Donosimo vam recept za čokoladni čizkejk, neodoljivi kremasti slatkiš.
Potrebno je
Za podlogu
- 200 g keksa
- 60 g putera
Fil
- 400 g kremastog ili mascarpone sira
- 80 g šećera u prahu
- 250 g tamne čokolade
- 100 g lešnik krema
- 250 ml mlečne slatke pavlake
Za ganaš
- 150 g tamne ili mlečne čokolade
- 150 ml mlečne slatke pavlake
Priprema
U blenderu sameljite keks. Otopite puter pa sve sjedinite. Smesu stavite u kalup i ostavite u frižideru, dok spremate fil. Slatku pavlaku umutite pa stavite sa strane. Čokoladu otopite na pari. Umutite krem sir i šećer u prahu. Zatim dodajte lešnik krem i otopljenu čokoladu pa mutite, dodajte slatku pavlaku i mutite lagano dok ne sjedinite fil. Promešajte špatulom pa premađite preko keks podloge. Ostavite sat vremena da se hladi. Onda sipajte u manju šerpu slatku pavlaku pa je zagrejte, skinite pre vrenja,i dodajte joj izlomljenu čokoladu. Izmešajte, prelijte preko fila i ostavite u frižideru par sati, da se kolač dobro stegne. Prijatno!
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)