ČOKOLADNI ČIZKEJK Ovakav do sada niste probali, kremast, obožavaćete ga
Čizkejk spada u kolače čija popularnost s vremenom samo raste. Postoji mnogo recepata za ovaj preukusni kolač, sa različitim sastojcima. Donosimo vam recept za čokoladni čizkejk, neodoljivi kremasti slatkiš.
Potrebno je
Za podlogu
- 200 g keksa
- 60 g putera
Fil
- 400 g kremastog ili mascarpone sira
- 80 g šećera u prahu
- 250 g tamne čokolade
- 100 g lešnik krema
- 250 ml mlečne slatke pavlake
Za ganaš
- 150 g tamne ili mlečne čokolade
- 150 ml mlečne slatke pavlake
Priprema
U blenderu sameljite keks. Otopite puter pa sve sjedinite. Smesu stavite u kalup i ostavite u frižideru, dok spremate fil. Slatku pavlaku umutite pa stavite sa strane. Čokoladu otopite na pari. Umutite krem sir i šećer u prahu. Zatim dodajte lešnik krem i otopljenu čokoladu pa mutite, dodajte slatku pavlaku i mutite lagano dok ne sjedinite fil. Promešajte špatulom pa premađite preko keks podloge. Ostavite sat vremena da se hladi. Onda sipajte u manju šerpu slatku pavlaku pa je zagrejte, skinite pre vrenja,i dodajte joj izlomljenu čokoladu. Izmešajte, prelijte preko fila i ostavite u frižideru par sati, da se kolač dobro stegne. Prijatno!
GURABIJE Sočni slatkiš koji su sve bake znale da prave, a svi vole da ga jedu, donosi duh Dalekog istoka
Mekane i sočne, nema ko vam neće tražiti parče više.
TRILEĆE Fenomenalni desert sa 3 vrste mleka, mekan kao duša
Sočan i kremast kolač, nema ko ga ne voli.
LENJA PITA Omiljeni kolač sa jabukama po receptu bez premca, za savršenu nedelju
Klasik koji s vremenom samo dobija na popularnosti, prste da poližete.
ZDRAV BRAUNI SA JABUKAMA Svi ga vole, a gotov je začas, za uživanje u vikendu
Mekan kolač koji se topi u ustima, za prave sladokusce.
PROTEINSKE PALAČINKE SOČNIJE OD KLASIČNIH Osvajaju od prvog zalogaja, a mekane kao pamuk
Ako volite klasične palačinke, ove proteinske ćete da obožavate.
Komentari (0)