STARINSKA ŠTRUDLA SA MAKOM Iz kuhinje naših baka, prste da poližete
Donosimo vam recept za preukusnu štrudlu sa makom. Osvaja na prvi zalog, a nije komplikovana priprema.

Za testo
Možda vas zanima:

NEODOLJIVA ŠTRUDLA SA MAKOM Fenomenalna i sočna, najbolje tražite duplu meru
Fenomenalna i sočna, svaki zalogaj je raj za sladokusce.

ŠTRUDLA SA MAKOM Mirisna poslastica koja budi nostalgiju na bakinu kuhinju
Neodoljiva i slatka poslastica, najbolje odmah stavite duplu meru.

MIRISNA ŠTRUDLA SA MAKOM Neodoljiva poslastica iz baka Verine kuhinje, po receptu starom 30 godina
Sočna i mekana kao duša, najbolje odmah stavite duplu meru.

POSNA ŠTRUDLA SA MAKOM Očaravajuća poslastica koja budi sva čula, ukusa koji priča priče
Ni malo ne zaostaje za originalom, prste da poližete.
- 350 gr brašna
- 1,7 dcl mleka
- pola dcl ulja
- 1 čajna kašika kvasca
- 1 čajna kašika šećera
- 1 kašičica soli
Za nadev
- 200 g mlevenog maka
- 100 g šećera
- 1,5- 2 dcl mleka
- vanilin šećer
- žumance za premazivanje
Priprema
U jednu posudu stavite kvasac, šećer i dcl toplog mleka, i pustite da nadođe. Prosejte brašno pa mu dodajte nadošli kvasac, so, ostalo mleko i ulje. Zatim zamesite testo i pustite da udvostruči zapreminu. Zagrejte mleko na vatri i otopite u njemu šećer, pa tome dodajte mleveni mak. Dodajte i rum. Razvaljajte testo da bude tanko, pa namažite fil i umotajte u oblik štrudle. Pustite da odmori oko 15 minuta pa premažite umućenim žumancem. Prebacite štrudle u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko 40 minuta na 180 stepeni. Posle nekih 20 minuta pečenja, smanjite temperaturu. Pospite gotovu štrudlu šećerom u prahu. Prijatno!

POSNI BAKIN KOLAČ SA KOKOSOM Mirisni desert koji budi sva čula
Ukusan i sočan, biće mekan danima.

ČOKOLADNI KOLAČ OD SAMO 2 SASTOJKA Jednostavni desert skupog ukusa, kremast i sočan
Ukusan kao da ste se trudili satima.

SUTLIJAŠ NA VODI Posni desert jednostavne pripreme koji budi nostalgiju
Pospite cimetom ili javorovim sirupom.

CARSKI MAFINI Ukusni i zasitni, savršeni za doručak ili užinu
Najbolje služite uz jogurt ili salatu.

MIRINA KEKS TORTA Pravi se brzo i lako, a nema ko će ostati na samo jednom parčetu
Brza poslastica za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.
Komentari (0)