STARINSKA ŠTRUDLA SA MAKOM Iz kuhinje naših baka, prste da poližete
Donosimo vam recept za preukusnu štrudlu sa makom. Osvaja na prvi zalog, a nije komplikovana priprema.
Za testo
- 350 gr brašna
- 1,7 dcl mleka
- pola dcl ulja
- 1 čajna kašika kvasca
- 1 čajna kašika šećera
- 1 kašičica soli
Za nadev
- 200 g mlevenog maka
- 100 g šećera
- 1,5- 2 dcl mleka
- vanilin šećer
- žumance za premazivanje
Priprema
U jednu posudu stavite kvasac, šećer i dcl toplog mleka, i pustite da nadođe. Prosejte brašno pa mu dodajte nadošli kvasac, so, ostalo mleko i ulje. Zatim zamesite testo i pustite da udvostruči zapreminu. Zagrejte mleko na vatri i otopite u njemu šećer, pa tome dodajte mleveni mak. Dodajte i rum. Razvaljajte testo da bude tanko, pa namažite fil i umotajte u oblik štrudle. Pustite da odmori oko 15 minuta pa premažite umućenim žumancem. Prebacite štrudle u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko 40 minuta na 180 stepeni. Posle nekih 20 minuta pečenja, smanjite temperaturu. Pospite gotovu štrudlu šećerom u prahu. Prijatno!
Možda vas zanima:
POSNA ŠTRUDLA SA MAKOM PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Poslastica na kojoj su odrasle generacije
Ista kao ona iz bakine kuhinje, ukusa za čistu desetku.
BANATSKA ŠTRUDLA SA MAKOM Miris detinjstva i toplina nedeljne kuhinje u svakom zalogaju
Sočna i preukusna, a zamiriše cela kuća.
ŠTRUDLA SA MAKOM OD GOTOVIH KORA Spremna za 20 minuta, a mekana kao pamuk
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
MAKOVNJAČA SA MEDOM Tradicija na moderan način, poćiće vam voda na usta
Sočna i mirisna, uzećete parče više.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)