PAŠA LOKUM Mekana poslastica sa kokosom koju ćete obožavati
Čuvena turska poslastica Paša lokum ili sultanova sarma, kremast je i mekan kolač, oduševiće svakoga ko bude probao. Kokos mu daje posebnu draž.
Potrebno je
- 200 g kokosa
- 1 l mleka
- 220 g brašna
- 200 g šećera
- 1 kašičica vanilin šećera
- 50 g putera
- 150 ml slatke pavlake
- 50 g seckanih oraha
Priprema
Pleh obložite papirom za pečenje pa pospite kokosom. Poravnajte pa dodajte šećer i mleko u brašno pa kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Dodajte vanilin šećer i puter i mešajte i kuvajte dok se dobro ne sjedini. Zatim sipajte preko kokosa pa poravnajte. Ostavite u frižideru 4 sata. Slatku pavlaku mikserom umutite, pa premažite preko fila. Secite do oblika pravougaonika pa pospite svaki kolač seckanim orasima. Na kraju, urolajte.
Možda vas zanima:
PAŠA LOKUM SE TOPI U USTIMA Pravi se lako i brzo, a nestane sa stola još brže
Savršen za svečane prilike i slavsku trpezu.
PAŠA LOKUM SE TOPI U USTIMA Gotov očas posla, a savršen za slavsku trpezu
Najbolje odmah stavite duplu meru.
NEODOLJIVI PAŠA LOKUM Nema paljenja rerne, a pomera granice dobrog ukusa, po receptu za početnike
Mekani turski kolač sa kokosom savršen je za sve ljubitelje kremastih poslastica. Budi sva čula, a topi se u ustima. Lagan i prepun fila, nema ko ga neće obožavati.
ČOKOLADNI PAŠA LOKUM Božanstveni desert za koji ne trebate da palite šporet, a savršen u danima posta
Kremast i sladak, nestaće sa stola čim se postavi.
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)