PAŠA LOKUM Mekana poslastica sa kokosom koju ćete obožavati
Čuvena turska poslastica Paša lokum ili sultanova sarma, kremast je i mekan kolač, oduševiće svakoga ko bude probao. Kokos mu daje posebnu draž.
Potrebno je
- 200 g kokosa
- 1 l mleka
- 220 g brašna
- 200 g šećera
- 1 kašičica vanilin šećera
- 50 g putera
- 150 ml slatke pavlake
- 50 g seckanih oraha
Priprema
Pleh obložite papirom za pečenje pa pospite kokosom. Poravnajte pa dodajte šećer i mleko u brašno pa kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Dodajte vanilin šećer i puter i mešajte i kuvajte dok se dobro ne sjedini. Zatim sipajte preko kokosa pa poravnajte. Ostavite u frižideru 4 sata. Slatku pavlaku mikserom umutite, pa premažite preko fila. Secite do oblika pravougaonika pa pospite svaki kolač seckanim orasima. Na kraju, urolajte.
Možda vas zanima:
PAŠA LOKUM SE TOPI U USTIMA Pravi se lako i brzo, a nestane sa stola još brže
Savršen za svečane prilike i slavsku trpezu.
PAŠA LOKUM SE TOPI U USTIMA Gotov očas posla, a savršen za slavsku trpezu
Najbolje odmah stavite duplu meru.
NEODOLJIVI PAŠA LOKUM Nema paljenja rerne, a pomera granice dobrog ukusa, po receptu za početnike
Mekani turski kolač sa kokosom savršen je za sve ljubitelje kremastih poslastica. Budi sva čula, a topi se u ustima. Lagan i prepun fila, nema ko ga neće obožavati.
ČOKOLADNI PAŠA LOKUM Božanstveni desert za koji ne trebate da palite šporet, a savršen u danima posta
Kremast i sladak, nestaće sa stola čim se postavi.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)