ČAROBNE PRINCES KROFNE Fenomenalne i slatke, nestaće sa stola odmah
Ova fenomenalna starinska poslastica vremenom samo dobija na svojoj populernosti. Postoje različiti recepti a mi vam donosimo ovaj klasični. Probajte i uverite se koliko su dobre.
Potrebno je
Za testo
- 200 ml vode
- 100 ml ulja
- 6 kašika brašna
- 3 jajeta
Za fil
- 800 ml mleka
- 2 pudinga sa ukusom slatke pavlake
- 6 kašika šećera
- 100 g margarina
Za fil
- 100 g šlag krema
- pola čaše mleka
- 1 kašika šećera
Priprema
Zagrejte renu na 200 stepeni. Stavite 200 ml vode i 100 ml ulja da prokuvaju pa im dodajte 6 kašika brašna i umešajte u homogenu smesu. Kada se smesa ohladi, dodajte 3 jajeta i umutite mikserom. Od te smese špricem pravite oblike i ubacite u unapred zagrejanu rernu na 200 stepeni. Jako bitno je da kad se krofne ubace u rernu, rernu ne otvarajte 20 minuta. Pecite dok ne porumene. Kada se princes krofne ohlade, secite ih na pola. U 500 ml mleka dodajte 6 kašika šećera i čekajte da proključa. U ostalih 300 ml mleka razmutite prah od 2 pudinga od slatke pavlake, a kada proključa mleko spojite ih i mešajte , kako se ne bi stvorile grudvice. Kada se taj fil ohladi, dodajte mu 100 gr magrarina i umutite mikserom. To je prvi fil i njime punite predhodno isečene princes krofne. Preko prvog fila stavljate fil od šlag krema, umućenog sa pola čaše mleka i kašikom šećera. Kada ste stavili oba fila, prekrijte ih odsečenim delom princes krofne. Pospite ih šećerom u prahu.
Možda vas zanima:
PROFITEROLE Slične kao princes krofne a opet posebne, sa sočnim filom i vazdušastim testom
Neodoljive krofnice sa čokoladnim prelivom raspametiće i one izbirljive.
DOMAĆE PRINCES KROFNE Po starom baka Desinom receptu, biće vazdušaste i mekane kao duša
Idealne za sve svečane prilike, ali i slavsku trpezu.
DRAGICA NAM JE DALA RECEPT ZA NAJMEKŠE PRINCES KROFNE Zamirisaće cela kuća
Napravite ovaj starinski slatkiš po receptu Dragice Marković iz Jasenice kod Valjeva
PROFITEROLE Francuske princes krofne koje se tope u ustima, za gurmane i one izbirljive
Fenomanalan desert za sve prilike koji pomera granice dobrog ukusa.
RUM KOLAČ Brzinski desert koji se ne peče, a mekan kao duša, savršen za hladne dane
Fenomenalan desert osvojiće i one izbirljive.
BRZI LAVA KOLAČ Idealan za početnike u kuhinji i dolazak iznenadnih gostiju, a preukusan
Neodoljivi kolač topi se u ustima, a uspeva svima.
KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Desert mekan kao duša koji budi sva čula
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PUŽIĆI SA MAKOM Neodoljivo pecivo koje se odlično slaže sa šoljicom kafe
Napravite ih za doručak, a biće savršene i za večeru.
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
Komentari (0)