ČAROBNE PRINCES KROFNE Fenomenalne i slatke, nestaće sa stola odmah
Ova fenomenalna starinska poslastica vremenom samo dobija na svojoj populernosti. Postoje različiti recepti a mi vam donosimo ovaj klasični. Probajte i uverite se koliko su dobre.
Potrebno je
Za testo
- 200 ml vode
- 100 ml ulja
- 6 kašika brašna
- 3 jajeta
Za fil
- 800 ml mleka
- 2 pudinga sa ukusom slatke pavlake
- 6 kašika šećera
- 100 g margarina
Za fil
- 100 g šlag krema
- pola čaše mleka
- 1 kašika šećera
Priprema
Zagrejte renu na 200 stepeni. Stavite 200 ml vode i 100 ml ulja da prokuvaju pa im dodajte 6 kašika brašna i umešajte u homogenu smesu. Kada se smesa ohladi, dodajte 3 jajeta i umutite mikserom. Od te smese špricem pravite oblike i ubacite u unapred zagrejanu rernu na 200 stepeni. Jako bitno je da kad se krofne ubace u rernu, rernu ne otvarajte 20 minuta. Pecite dok ne porumene. Kada se princes krofne ohlade, secite ih na pola. U 500 ml mleka dodajte 6 kašika šećera i čekajte da proključa. U ostalih 300 ml mleka razmutite prah od 2 pudinga od slatke pavlake, a kada proključa mleko spojite ih i mešajte , kako se ne bi stvorile grudvice. Kada se taj fil ohladi, dodajte mu 100 gr magrarina i umutite mikserom. To je prvi fil i njime punite predhodno isečene princes krofne. Preko prvog fila stavljate fil od šlag krema, umućenog sa pola čaše mleka i kašikom šećera. Kada ste stavili oba fila, prekrijte ih odsečenim delom princes krofne. Pospite ih šećerom u prahu.
Možda vas zanima:
BABA DESINE PRINCES KROFNE MIRIŠU NA DETINJSTVO Ovako kremaste i mekane niste jeli
Najbolje stavite odmah duplu meru.
PRINCES KROFNE Jednostavne, hrskave, kremaste i savršene, a zamiriše cela kuća
Nestaće sa stola čim se postave.
NEODOLJIVE PRINCES KROFNE Spremaju se u tiganju i gotove su za 10 minuta
Verovali ili ne princes krofne mogu se spremiti čak i u tiganju. Ukus će im biti savršen, a kako za fil ne koristimo puding, podsetiće vas na detinjstvo i topiće vam se u ustima.
PROFITEROLE Slane sa ruskom salatom ili slatke sa kremom, na vama je da izaberete
Sam naziv „profiterole“ upotrebljen prvi put je upotrebljen 1604. Najčešće se prave sa ruskom salatom u slanoj varijanti, odnosno kremom od vanile u slatkoj, pa se posipaju šećerom u prahu, tj. čokoladnim prelivom. Podsećaju na naše princes krofne, a mogu da se prave i kao duguljaste, pa da dobijete eklere.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)