ŠTRUDLA SA DŽEMOM Po starom bakinom receptu, ovakvu do sada niste jeli
Ova sočna štrudla osvaja na prvi zalogaj a uspeće svima, pa i potpunim početnicima.
Potrebno je
Za testo
- 700 g brašna
- 1 kesica kvasca
- 4 kašike šećera
- prstohvat soli
- 2 jaja
- 125 g maslaca ili margarina
- 200 ml mleka
- malo tople vode
Za nadev
- džem od šljiva
Za posipanje
- šećer u prahu
Priprema
Zagrejte rernu na 190 stepeni. U jednoj posudi pomešajte šećer, brašno, so i kvasac pa dodajte sitno iseckan margarin i jaja. Sa toplim mlekom i vodom zamesite testo. Pokrijte ga krpom pa ga ostavite da nadođe. Onda ga prebacite na pobrašnjenu površinu i premesite. Podelite ga na 2 dela, pa ih rastanjite i namažite džemom. Urolajte u oblik štrudle. Pleh obložite papirom za pečenje pa prebacite u njega štrudle. Ostavite ih tako da odmore 10 minuta. Dodajte preko štrudli kockice margarina. Pecite štrudle sa džemom oko 20 minuta u zagrejanoj rerni na 190 stepeni.
Možda vas zanima:
BAKINA ŠTRUDLA SA DŽEMOM BUDI NOSTALGIJU Jednostavna, a ukusa da ti pamet stane
Mirisna i sočna, uzećete parče više.
STARINSKA ŠTRUDLA SA DŽEMOM Pravi se bez kvasca i čekanja, a zamiriše cela kuća
Mirisna i mekana kao duša, najbolje odmah stavite duplu meru.
STARINSKA ŠTRUDLA SA DŽEMOM Recept star 50 godina na kome su odrasle generacije
Mekana kao duša i sočna, za prave sladokusce.
ŠTRUDLA SA DŽEMOM Neodoljiva jesenja poslastica koja miriše na ljubav, a mekana kao duša
Fenomanalna i slatka, a vraća u dane detinjstva i bakinu kuhinju.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)