ŠTRUDLA SA DŽEMOM Po starom bakinom receptu, ovakvu do sada niste jeli
Ova sočna štrudla osvaja na prvi zalogaj a uspeće svima, pa i potpunim početnicima.
Potrebno je
Za testo
- 700 g brašna
- 1 kesica kvasca
- 4 kašike šećera
- prstohvat soli
- 2 jaja
- 125 g maslaca ili margarina
- 200 ml mleka
- malo tople vode
Za nadev
- džem od šljiva
Za posipanje
- šećer u prahu
Priprema
Zagrejte rernu na 190 stepeni. U jednoj posudi pomešajte šećer, brašno, so i kvasac pa dodajte sitno iseckan margarin i jaja. Sa toplim mlekom i vodom zamesite testo. Pokrijte ga krpom pa ga ostavite da nadođe. Onda ga prebacite na pobrašnjenu površinu i premesite. Podelite ga na 2 dela, pa ih rastanjite i namažite džemom. Urolajte u oblik štrudle. Pleh obložite papirom za pečenje pa prebacite u njega štrudle. Ostavite ih tako da odmore 10 minuta. Dodajte preko štrudli kockice margarina. Pecite štrudle sa džemom oko 20 minuta u zagrejanoj rerni na 190 stepeni.
KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Desert mekan kao duša koji budi sva čula
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PUŽIĆI SA MAKOM Neodoljivo pecivo koje se odlično slaže sa šoljicom kafe
Napravite ih za doručak, a biće savršene i za večeru.
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
PITA SA JABUKAMA Pravi se od 5 sastojaka, a ukusa kao da ste se trudili satima
Brza pita jednostavne pripreme oduševiće sve sladokusce.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)