ŠTRUDLA SA DŽEMOM Po starom bakinom receptu, ovakvu do sada niste jeli
Ova sočna štrudla osvaja na prvi zalogaj a uspeće svima, pa i potpunim početnicima.
Potrebno je
Za testo
- 700 g brašna
- 1 kesica kvasca
- 4 kašike šećera
- prstohvat soli
- 2 jaja
- 125 g maslaca ili margarina
- 200 ml mleka
- malo tople vode
Za nadev
- džem od šljiva
Za posipanje
- šećer u prahu
Priprema
Zagrejte rernu na 190 stepeni. U jednoj posudi pomešajte šećer, brašno, so i kvasac pa dodajte sitno iseckan margarin i jaja. Sa toplim mlekom i vodom zamesite testo. Pokrijte ga krpom pa ga ostavite da nadođe. Onda ga prebacite na pobrašnjenu površinu i premesite. Podelite ga na 2 dela, pa ih rastanjite i namažite džemom. Urolajte u oblik štrudle. Pleh obložite papirom za pečenje pa prebacite u njega štrudle. Ostavite ih tako da odmore 10 minuta. Dodajte preko štrudli kockice margarina. Pecite štrudle sa džemom oko 20 minuta u zagrejanoj rerni na 190 stepeni.
NEODOLJIVE KEKS KUGLICE OD SAMO 3 SASTOJKA Tope se u ustima, a posne
Gotove začas, a nestaće sa stola odmah.
POSNA ROZEN TORTA Ni malo ne zaostaje za originalom, a kao stvorena za uživanje
Ako volite klasičnu rozen tortu, obožavaćete i njenu posnu verziju.
BRZI KOLAČ SA VIŠNJAMA NA "ČAŠE" Lagan i preukusan, pravi raj za sladokusce
Brzi i neodoljivi desert nestaće sa stola odmah.
MANASTIRSKI KOLAČ Jeftin desert skupog ukusa idealan za dane strogog posta
Neodoljivi kolač nestaće sa stola odmah.
ŠAH TORTA Starinska poslastica za sva vremena i prilike, a zbog izgleda će je obožavati najmlađi
Nekada je bila neizostavni deo svake svečanosti, a danas je zaboravljena.
Komentari (0)