ŠTRUDLA SA DŽEMOM Po starom bakinom receptu, ovakvu do sada niste jeli

Ivana Pavlović

09:00

Slatki kutak 0

Ova sočna štrudla osvaja na prvi zalogaj a uspeće svima, pa i potpunim početnicima.

štrudla sa džemom
Shutterstock

Potrebno je

Za testo

  • 700 g brašna
  • 1 kesica kvasca
  • 4 kašike šećera
  • prstohvat soli
  • 2 jaja
  • 125 g maslaca ili margarina
  • 200 ml mleka
  • malo tople vode

Za nadev

  • džem od šljiva

Za posipanje 

  • šećer u prahu


Priprema

Zagrejte rernu na 190 stepeni. U jednoj posudi pomešajte šećer, brašno, so i kvasac pa dodajte sitno iseckan margarin i jaja. Sa toplim mlekom i vodom zamesite testo. Pokrijte ga krpom pa ga ostavite da nadođe. Onda ga prebacite na pobrašnjenu površinu i premesite. Podelite ga na 2 dela, pa ih rastanjite i namažite džemom. Urolajte u oblik štrudle. Pleh obložite papirom za pečenje pa prebacite u njega štrudle. Ostavite ih tako da odmore 10 minuta. Dodajte preko štrudli kockice margarina. Pecite štrudle sa džemom oko 20 minuta u zagrejanoj rerni na 190 stepeni.

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading