BRESKVICE Nose ime po poznatom voću a idealne za prazničnu ili slavsku trpezu
Ovi neodoljivi kolačići osvajaju na prvi zalogaj, obožavaćete ih.
Potrebno je
Za testo
- 150 - 200 g masti
- 3 žumanceta
- 100 g čaša šećera
- 5 čaša brašna
- na vrh noža praška za pecivo
Za fil
- 2-3 kašike džema od kajsija
- mleveni orasi
Za ukrašavanje
- ekstrakt crvene boje
- malo mleka da se pomeša
- šećer
Priprema
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Izmešajte mast, žumanca, šećer, brašno i prašak za pecivo. Od smese zamesite testo, pa napravite oblik kuglice. Poređajte na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko 15 minuta na 180 stepeni. Ohlađeno testo presecite na pola pa namažite mešavinom džema i oraha. Zatim preklopite kuglice pa ih umačite u crvenu jestivu boju. Na kraju, cele kuglice uvaljajte u šećer.
ČUPAVCI NA VODI Nedoljivi desert za dane strogog posta koji nimalo ne zaostaje za originalom
Ako volite klasične čupavce, ove ćete obožavati.
FRANCUSKA KREMPITA Ako volite klasičnu, ovu ćete obožavati, mekana kao duša
Drugačija i preukusna, oduševićete i one koji ne vole slatko.
AMERIČKE KROFNICE SE TOPE U USTIMA Nestaće sa stola odmah
Fenomenalne krofnice mekane i slasne.
POSLASTICE ZA USKRS Ukusa koji se pamti i raskošnog izgleda, za pravo uživanje
Saher torta, kolač sa orahom, ruske šubare ili baklava, otopićete se od miline.
LEDENE KOCKE SA ŠUMSKIM VOĆEM Sočni desert ukusa koji se pamti, za pravo uživanje
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)