BRESKVICE Nose ime po poznatom voću a idealne za prazničnu ili slavsku trpezu
Ovi neodoljivi kolačići osvajaju na prvi zalogaj, obožavaćete ih.
Potrebno je
Za testo
- 150 - 200 g masti
- 3 žumanceta
- 100 g čaša šećera
- 5 čaša brašna
- na vrh noža praška za pecivo
Za fil
- 2-3 kašike džema od kajsija
- mleveni orasi
Za ukrašavanje
- ekstrakt crvene boje
- malo mleka da se pomeša
- šećer
Priprema
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Izmešajte mast, žumanca, šećer, brašno i prašak za pecivo. Od smese zamesite testo, pa napravite oblik kuglice. Poređajte na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko 15 minuta na 180 stepeni. Ohlađeno testo presecite na pola pa namažite mešavinom džema i oraha. Zatim preklopite kuglice pa ih umačite u crvenu jestivu boju. Na kraju, cele kuglice uvaljajte u šećer.
Možda vas zanima:
MEKANE BRESKVICE SE TOPE U USTIMA Iste kao one iz bakine kuhinje, nema ko će im odoleti
Savršene za svečanu i slavsku trpezu.
BRESKVICE Jedini recept koji će vam trebati za neodoljive sitne kolače
Savršenog ukusa, nestaće sa stola odmah.
BRESKVICE Sočni kolači koje bude nostalgiju na bakinu kuhinju, slatki i aromatični
Fenomenalan slatkip osvojiće vas od prvog zalogaja.
BRESKVICE Sitni kolači koji osvajaju na prvi zalogaj, za pravo uživanje
Slatki i ukusni kolači, ukusa koji priča priče.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)