VASINA TORTA Čuvena rapsodija sa čokoladom i orasima, prste da poližete
Slatkiš idealan za prazničnu ili slavsku trpezu. Ulepšaće sto a osvojiće ukusom sve goste.

Potrebno je
Možda vas zanima:

VASINA TORTA Ljubav tašte prema zetu iskazana u poslastici koja oduševljava od 1908.godine
Nastala je 1908 godine u Paraćinu.

VASINA TORTA Čuvena poslastica sa orasima koja u imenu krije istinitu priču
Nastala je 1908 godine u Paraćinu. Tamo su živeli Vasa i njegova supruga Jelena. Ona je bila slabog zdravlja. Kada je Jelena bila trudna, Vasa je našao najbolje stručnjake iz Beča Iako je njena trudnoća mogla da bude pogubna, rodila je zdravog sina. Jelenina majka ih je dočekala u Paraćinu sa velikom trpezom. Deo trpeze bila je i torta, napravljena, u čast njenog zeta Vase.

POSNA VASINA TORTA Ukus se ne razlikuje od originala, nećete imati dilemu šta da pravite
Idealna za svečanu ili slavsku trpezu.

SRPSKE TORTE ZA SVA VREMENA I SVE PRILIKE Raskošne i fenomenalne
Reforma, Doboš, Vasina ili Moskva šnit, ukrasiće svaku svečanu trpezu.
- 5 jaja
- 5 kašika šećera
- 1 kašika brašna
- 5 kašika mlevenih badema
- 200 g mlevenih oraha
- šoljica toplog mleka
- 4 žumanca
- 200 g šećera
- 250 g margarina
- sok i kora 1 pomorandže
- 100 g čokolade
- rendani morski oraščić
- 4 belanca
- 4 kašike šećera
Priprema
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Pomešajte sastojke za koru pa smesu prebacite u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite na 180 stepeni. Onda napravite fil. Prelijte orahe vrelim mlekom pa pustite da se prohladi. Za to vreme kuvajte žumanca sa šećerom, na pari, pa dodajte čokoladu, umućen margarin i sok i koru od pomorandže. Preko toga narendajte oraščić. Zasebno umutite belanca sa šećerom i napravite čvrst sneg. Premažite koru filom pa preko dodajte sneg od belanaca.

ESTERHAZI TORTA Poslastica dostojna kraljeva, neprevaziđenog ukusa, za sve svečane prilike
Očaravajuća i svečana, nema ko vam neće tražiti dodatak.

NEODOLJIVI NJUJORŠKI ČIZKEJK Mekan kao duša, a topi se u ustima, savršen za sve bitne događaje
Sočni desert nestaće sa stola odmah.

NEODOLJIVI MAFINI SA LIMUNOM Osvežavajući slatkiš u savršenom slatko-kiselkastom spoju ukusa
Prave se lako, a osvajaju ukusom.

TIRAMISU KUGLICE Savršeni spoj sitnih kolača i čuvenog italijanskog deserta, za sve svečane prilike
Mekane i sočne, nestaće sa stola odmah.

KROFNE PUNJENE KREMOM OD VANILE Mekane i vazdušaste, a tope se u ustima
Sočne i slasne, najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)