SLATKE I NEODOLJIVE KROFNE Sa jabukama, otopićete se od miline, a svi će vam tražiti recept
Ako volite klasične krofne, ove ćete da obožavate. Još slađe i ukusnije, pravićete ih stalno.
Potrebno je
- 200 ml mleka
- 7 g suvog kvasca (jedna kesica)
- 300 g brašna
- 1 jaje
- prtohvat soli
- 1 jabuka
- suvo grožđe po ukusu
- ulje
- šećer u prahu
Priprema:
Kvasac sipajte u mlako mleko, pa ostavite da odstoji nekoliko minuta dok se ne aktivira. U veliku činiju sipajte prosejano brašno i so, potom dodajte kvasac sa mlekom i jaje i sve zajedno umesite u glatku smesu. Dodajte izrendanu jabuku, te po želji i suvo grožđe koje ste prethodno potopili u toplu vodu ili rum. Činiju s testom ostavite pokrivenu na toplom najmanje sat vremena da bi testo naraslo. U dubljoj šerpi zagrejte ulje, a potom pažljivo oblikujte kuglice od testa i ubacujte ih u vruće ulje. Pržite kuglice do zlatnosmeđe boje na srednjoj temperaturi oko osam minuta. Ostavite ih da se ocede od viška masnoće na papirnim ubrusima. Služite ih vruće i posute prah šećerom.
Možda vas zanima:
KROFNE PUNJENE ČOKOLADOM Uspeće i početnicima u kuhinji, a pojedu se u jednom zalogaju
Slatke i čokoladne, prste da poližete.
NAJSOČNIJE KROFNE Posne i mrsne, klasične i čokoladne, svi ih vole a pojedu se u slast!
Bez mleka i jaja, čokoladne, kepang, sa jabukama, fritule... Idealne za svaku priliku, oduševiće i one izbirljive.
KROFNE Po originalnom pekarskom receptu, vazdušaste i mekane, sa bogatim filom
Sa kremom od lešnika, slatke i sočne.
ŠU ŠU KROFNE Liče na princes, ali su drugačije i posebne Recept i intervju sa Ivanom Marković
Recept za ovaj neodoljivi desert dala nam je Ivana Marković iz Valjeva.
AMERIČKE KROFNICE SE TOPE U USTIMA Nestaće sa stola odmah
Fenomenalne krofnice mekane i slasne.
POSLASTICE ZA USKRS Ukusa koji se pamti i raskošnog izgleda, za pravo uživanje
Saher torta, kolač sa orahom, ruske šubare ili baklava, otopićete se od miline.
LEDENE KOCKE SA ŠUMSKIM VOĆEM Sočni desert ukusa koji se pamti, za pravo uživanje
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah.
SAN SEBASTIJAN ČIZKEJK Desert neodoljivog ukusa nastao je učeničkom greškom a prava je senzacija
Nastao greškom učenika u baru u Španiji, a sada je pravi specijalitet. Ako volite klasičan čizkejk, ovaj ćete obožavati.
LAVA KOLAČ Čokoladna rapsodija od samo 3 sastojaka gotova začas, a topi se u ustima
Brzi čokoladni kolač osvojiće i one koji ne vole slatko.
Komentari (0)