FENOMENALNE LEDENE KOCKE Ovakve do sada niste jeli, nestaće sa stola odmah
Ako vam se jede nešto slatko, a nemate ideju šta da napravite, imamo predlog za vas. Napravite ledene kocke, bićete oduševljeni ukusom.
Potrebno je
Za koru:
- 5 jaja
- 100 g šećera
- 50 g brašna
- 30 g kakaoa
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- prstohvat soli
Za sirup:
- 300 g šećera
- 250 ml vode
Za fil:
- 1 l mleka
- 250 g putera
- 250 g šećera
- 70 g gustina
- 3 vanilin šećera
Za glazuru:
- 150 g čokolade za kuvanje
- 50 ml ulja
Priprema
Kora: Pomešajte brašno, kakao, prašak za pecivo i so. Umutite belanca sa šećerom u čvrst sneg. Dodajte jedno po jedno žumance muteći. Dodajte suve sastojke i izmešajte kašikom. Sipajte u podmazan pleh 25×35 cm. Pecite na 180°C oko 15 minuta.
Sirup: Kuvajte vodu i šećer 10 minuta od vrenja i prelijte hladnu koru koju ste izbockali viljuškom. Sačekajte da kora sve upije.
Fil: Gustin razmutite s malo mleka bez grudvica. Ostatak mleka skuvajte sa šećerom i vanilin šećerom. Kad provri, dodajte razmućen gustin i mešajte dok se ne zgusne. Sklonite sa ringle i pokrijte plastičnom folijom, ostavite da se ohladi. Mikserom razmutite, pa dodajte omekšali puter i zajedno dobro umutite. Sipajte preko kore i izravnajte. Glazura: Na tihoj vatri istopite čokoladu s uljem. Sipajte preko fila. Ostavite da se kolač stegne, pa secite na kocke.
Možda vas zanima:
LEDENE KOCKE SE TOPE U USTIMA Desert koji u isto vreme i ledi i sladi, po receptu bez premca
Sočne i slatke, savršenog ukusa.
LEDENE KOCKE SA ŠUMSKIM VOĆEM I lede i slade, a uspevaju i početnicima
Mekane i sočne, najbolje odmah stavite duplu meru.
LEDENE KOCKE Priprema je jednostavna, a lede i slade u isto vreme, kao izmišljene za proleće
Sočni desert raspametiće i one izbirljive.
LEDENE KOCKE Osvežavajući kolač koji u isto vreme i ledi i sladi, po receptu bez mane
Kremast i čokoladan, nećete moći da prestanete da ga jedete.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)