ČUPAVCI "NA ČAŠE" Prave se vrlo jednostavno, a tope se u ustima, najbolje stavite odmah duplu meru
Priprema je laka jer se sastojci mere "na čaše", uspeće svima, pa i potpunim početnicima.
Potrebno je
- čaša jogurta
- 2 čaše brašna
- 1,5 čaša šećera
- 1/2 čaše ulja
- 3 jaja
- kesica praška za pecivo
- kesica vanilin-šećera
Za preliv:
- čaša mleka
- 150 g margarina
- 150 g čokolade za kuvanje
- 200 ml slatke pavlake
- 200 g kokosovog brašna
Priprema:
Mikserom mutite jaja, brašno, šećer, ulje, prašak za pecivo, vanilin-šećer i jogurt dok se sastojci ne sjedine. U pleh obložen papirom za pečenje izlijte smesu. Pecite oko 20 minuta na 180 stepeni, dok se patišpanj ne odvoji od ivica pleha. U zasebnu šerpicu stavite margarin, mleko, čokoladu za kuvanje i slatku pavlaku. Kuvajte na tihoj vatri, sve dok se sastojci ne sjedine, ali nemojte da proključa. Secite gotov patišpanj na kocke jednake veličine, pa ih umačite, jednu po jednu, u čokoladni preliv. Na kraju ih uvaljajte u kokosovo brašno. Ostavite da se čupavci prohlade, a preliv upije.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)