ČUPAVCI "NA ČAŠE" Prave se vrlo jednostavno, a tope se u ustima, najbolje stavite odmah duplu meru
Priprema je laka jer se sastojci mere "na čaše", uspeće svima, pa i potpunim početnicima.
Potrebno je
- čaša jogurta
- 2 čaše brašna
- 1,5 čaša šećera
- 1/2 čaše ulja
- 3 jaja
- kesica praška za pecivo
- kesica vanilin-šećera
Za preliv:
- čaša mleka
- 150 g margarina
- 150 g čokolade za kuvanje
- 200 ml slatke pavlake
- 200 g kokosovog brašna
Priprema:
Mikserom mutite jaja, brašno, šećer, ulje, prašak za pecivo, vanilin-šećer i jogurt dok se sastojci ne sjedine. U pleh obložen papirom za pečenje izlijte smesu. Pecite oko 20 minuta na 180 stepeni, dok se patišpanj ne odvoji od ivica pleha. U zasebnu šerpicu stavite margarin, mleko, čokoladu za kuvanje i slatku pavlaku. Kuvajte na tihoj vatri, sve dok se sastojci ne sjedine, ali nemojte da proključa. Secite gotov patišpanj na kocke jednake veličine, pa ih umačite, jednu po jednu, u čokoladni preliv. Na kraju ih uvaljajte u kokosovo brašno. Ostavite da se čupavci prohlade, a preliv upije.
ŠAH TORTA Starinska poslastica za sva vremena i prilike, a zbog izgleda će je obožavati najmlađi
Nekada je bila neizostavni deo svake svečanosti, a danas je zaboravljena.
SLADOLED TORTA SA JAGODAMA Fenomenalna poslastica koja miriše na ljubav
Poslastica idealna za tople dane nikoga neće ostaviti ravnodušnim, najbolje odmah stavite duplu meru.
ČUPAVCI NA VODI Nedoljivi desert za dane strogog posta koji nimalo ne zaostaje za originalom
Ako volite klasične čupavce, ove ćete obožavati.
FRANCUSKA KREMPITA Ako volite klasičnu, ovu ćete obožavati, mekana kao duša
Drugačija i preukusna, oduševićete i one koji ne vole slatko.
AMERIČKE KROFNICE SE TOPE U USTIMA Nestaće sa stola odmah
Fenomenalne krofnice mekane i slasne.
Komentari (0)