ČUPAVCI "NA ČAŠE" Prave se vrlo jednostavno, a tope se u ustima, najbolje stavite odmah duplu meru

Ivana Pavlović

19:00

Slatki kutak 0

Priprema je laka jer se sastojci mere "na čaše", uspeće svima, pa i potpunim početnicima.

čupavci na čaše
Shutterstock

Potrebno je

  • čaša jogurta
  • 2 čaše brašna
  • 1,5 čaša šećera
  • 1/2 čaše ulja
  • 3 jaja
  • kesica praška za pecivo
  • kesica vanilin-šećera

Za preliv:

  • čaša mleka
  • 150 g margarina
  • 150 g čokolade za kuvanje
  • 200 ml slatke pavlake
  • 200 g kokosovog brašna

Priprema:
Mikserom mutite jaja, brašno, šećer, ulje, prašak za pecivo, vanilin-šećer i jogurt dok se sastojci ne sjedine. U pleh obložen papirom za pečenje izlijte smesu. Pecite oko 20 minuta na 180 stepeni, dok se patišpanj ne odvoji od ivica pleha. U zasebnu šerpicu stavite margarin, mleko, čokoladu za kuvanje i slatku pavlaku. Kuvajte na tihoj vatri, sve dok se sastojci ne sjedine, ali nemojte da proključa. Secite gotov patišpanj na kocke jednake veličine, pa ih umačite, jednu po jednu, u čokoladni preliv. Na kraju ih uvaljajte u kokosovo brašno. Ostavite da se čupavci prohlade, a preliv upije.

 

Komentari (0)

Loading