ŠTRUDLA SA JABUKOM I CIMETOM Izdašni desert sa sočnim filom, ovakvu do sada niste jeli
Ako volite klasičnu štrudlu, ovu ćete da obožavate. Još je slađa i sočnija, uzećete parče više.
Potrebno je
- 2 kg jabuka
- 300 g brašna
- 1 jaje
- 150 g prezli
- 150 g putera
- 100 g suvog grožđa
- 75 g mlevenog badema
- 100 g šećera
- 10 g cimeta
- malo šećera u prahu
- 10 g vanilinog šećera
- puter za prženje
- malo mleka
- so
Priprema
Pomešajte brašno, jaja, mleko i so pa od smese zamesite testo. Ostavite sat vremena da testo odmori, a za to vreme propržite prezle na puteru. Dodajte isečene jabuke pa dodajte suvo grožđe, badem, šećer i cimet. Na radnoj površini razvijte testo pa ga tanko namažite puterom. Zatim testo filujte sa pripremljenim filom pa uvijte u štrudlu. U pleh obložen papirom za pečenje prebacite štrudle i pecite na umerenoj temperaturi. Pospite štrudle prah šećerom pomešanim sa vanilinim pa secite na kolutove. Služite uz prilog po izboru. Bon appetit!
Možda vas zanima:
ŠTRUDLA SA MAKOM NA "ČAŠE" Uspeće i potpunim početnicima, a zamirisaće cela kuća
Slatka štrudla nestaće sa stola čim bude postavljena.
ŠTRUDLA SA MAKOM Čarobna zimska poslastica po starinskom receptu
Sočna, sa bogatim nadevom, od domaćih kora.
ŠTRUDLA SA MAKOM OD GOTOVIH KORA ZA 15 MINUTA Najjednostavniji recept koji ste videli
Podjednako ukusna, samo što ćete je brže napraviti. Sočan fil, sa mekanim korama.
ŠTRUDLA BAŠ PO BAKINOM RECEPTU Desert koji će nas odmah vratiti u detinjstvo
Neobičan spoj namirnica.
KREM BRULE Francuski penušavi slatkiš kome nije moguće odoleti, a miriše na vanilu
Napravite ovaj fenomenalni desert od vanile, žumanca i slatke pavlake.
ČIZKEJK SA MAKOM SA MERAMA "NA ŠOLJE" Američki klasik na drugačiji način, kremast i osvežavajuć
Soči kolač sa sirom u savršenom spoju sa limunom okrepiće vam dušu i telo.
BAKLAVA SA ČOKOLADOM Još bolja od one klasične, svi će vam tražiti recept
Neodoljivi desert osvojiće i one koji ne vole baklavu.
NEODOLJIVE KEKS KUGLICE OD SAMO 3 SASTOJKA Tope se u ustima, a posne
Gotove začas, a nestaće sa stola odmah.
POSNA ROZEN TORTA Ni malo ne zaostaje za originalom, a kao stvorena za uživanje
Ako volite klasičnu rozen tortu, obožavaćete i njenu posnu verziju.
Komentari (0)