ŠTRUDLA SA JABUKOM I CIMETOM Izdašni desert sa sočnim filom, ovakvu do sada niste jeli
Ako volite klasičnu štrudlu, ovu ćete da obožavate. Još je slađa i sočnija, uzećete parče više.
Potrebno je
- 2 kg jabuka
- 300 g brašna
- 1 jaje
- 150 g prezli
- 150 g putera
- 100 g suvog grožđa
- 75 g mlevenog badema
- 100 g šećera
- 10 g cimeta
- malo šećera u prahu
- 10 g vanilinog šećera
- puter za prženje
- malo mleka
- so
Priprema
Pomešajte brašno, jaja, mleko i so pa od smese zamesite testo. Ostavite sat vremena da testo odmori, a za to vreme propržite prezle na puteru. Dodajte isečene jabuke pa dodajte suvo grožđe, badem, šećer i cimet. Na radnoj površini razvijte testo pa ga tanko namažite puterom. Zatim testo filujte sa pripremljenim filom pa uvijte u štrudlu. U pleh obložen papirom za pečenje prebacite štrudle i pecite na umerenoj temperaturi. Pospite štrudle prah šećerom pomešanim sa vanilinim pa secite na kolutove. Služite uz prilog po izboru. Bon appetit!
Možda vas zanima:
ŠTRUDLA SA MAKOM OD GOTOVIH KORA Spremna za 20 minuta, a mekana kao pamuk
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
DUŠICINA SOČNA ŠTRUDLA SA VIŠNJAMA I ČOKOLADOM Savršena harmonija između slatkog i kiselog
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Dušice Hemele iz Višnjićeva
ŠTRUDLA SA ČOKOLADOM ZA PRAVE SLADOKUSCE Ista kao ona iz bakine kuhinje
Mekana i mirisna, nema ko će joj odoleti.
POSNA ŠTRUDLA SA MAKOM KAO IZ BAKINE KUHINJE Miris se širi kućom dok se peče
Mekana poslastica super ide uz šolju kafe.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)