ŠTRUDLA SA JABUKOM I CIMETOM Izdašni desert sa sočnim filom, ovakvu do sada niste jeli

Ivana Pavlović

15:00

Slatki kutak 0

Ako volite klasičnu štrudlu, ovu ćete da obožavate. Još je slađa i sočnija, uzećete parče više.

štrudla sa jabukom i cimetom
Shutterstock

Potrebno je

  • 2 kg jabuka
  • 300 g brašna
  • 1 jaje
  • 150 g prezli
  • 150 g putera
  • 100 g suvog grožđa
  • 75 g mlevenog badema
  • 100 g šećera
  • 10 g cimeta
  • malo šećera u prahu
  • 10 g vanilinog šećera
  • puter za prženje
  • malo mleka
  • so

Priprema

Pomešajte brašno, jaja, mleko i so pa od smese zamesite testo. Ostavite sat vremena da testo odmori, a za to vreme propržite prezle na puteru. Dodajte isečene jabuke pa dodajte suvo grožđe, badem, šećer i cimet. Na radnoj površini razvijte testo pa ga tanko namažite puterom. Zatim testo filujte sa pripremljenim filom pa uvijte u štrudlu. U pleh obložen papirom za pečenje prebacite štrudle i pecite na umerenoj temperaturi. Pospite štrudle prah šećerom pomešanim sa vanilinim pa secite na kolutove. Služite uz prilog po izboru. Bon appetit!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading