ČIZKEJK SA MAKOM Drugačija verzija omiljene poslastice, svi će vam tražiti recept
Ako volite klasičan čizkejk, ovaj ćete da obožavate. Mak mu daje posebnu draž.
Potrebno je
- 3 jaja
- 200 g šećera
- 100 g putera
- 220 g brašna
- 7g praška za pecivo
- 120 g maka
- 500 g svežeg sira
- 40 g kukuruznog skroba
- 10 g vanilinog šećera
Priprema:
U jednu posudu stavite mak pa prelijte vrućom vodom i ostavite, sve dok ne nabubri. U drugu posudu stavite 1 jaje, 50 g šećera, otopljen puter, promešajte, pa dodajte brašno i prašak za pecivo. Rukom zamesite testo, pa ga utisnite po dnu i do polovine ivica kalupa za pečenje. Zasebno umutite sir, 2 jaja, 150 g šećera, kukuruzni skrob i vanilin šećer, pa odvojte trećinu fila koji ćete da pomešate sa makom. U sredinu testa sipajte kašiku smese sa makom pa dodajte fil od sira i jaja. Postupak ponavljajte sve dok ne utrošite sav materijal. Malo protresite pleh. Pecite oko 10 minuta na 200 stepeni. Secite i služite. Prijatno!
Možda vas zanima:
ČIZKEJK SA MAKOM SA MERAMA "NA ŠOLJE" Američki klasik na drugačiji način, kremast i osvežavajuć
Soči kolač sa sirom u savršenom spoju sa limunom okrepiće vam dušu i telo.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
ČIZKEJK SA LAVANDOM Klasik na drugačiji način, još kremastiji, a ukusa koji se pamti
Ako volite klasičan čizkejk, ovaj sa lavandom ćete obožavati.
BASKIJSKI ČIZKEJK Španski desert nastao učeničkom greškom, a nema ko će ostati na jednom parčetu
Čuveni čizkejk je nastao kada je učenik u baru slučajno kolač stavio u pogrešnu rernu, nakon čega je kolač spolja zagoreo, a iznutra je ostao kremast.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
OČARAVAJUĆE TRILEĆE SAVRŠENO ZA ROĐENDAN Recept pevačice Marine Tadić svi hvale, a evo i zašto
Marina Tadić, pevačica koja je u septembru izbacila novi album „Rođendan“, sa ushićenjem očekuje decembar kada će solističkim koncertom u Mts dvorani obeležiti 20 godina muzičke karijere. Njene stare pesme, među kojima se izdvaja „Još sam ona stara“, publika podjednako voli kao i pre deceniju i po, te nema sumnje da će uglas sa njom pevati najveće hitove. Iako se po njenoj liniji to nikad ne bi reklo, nekadašnja profesorka fizičkog i diplomirani difovac, upravo je majstor za deserte. Majka ćerkice Vere i supruga advokata Uroša ne krije da su joj specijalitet lazanje, kolač sa malinama i trileće.
Komentari (0)