ČIZKEJK SA MAKOM Drugačija verzija omiljene poslastice, svi će vam tražiti recept

Ivana Pavlović

15:00

Slatki kutak 0

Ako volite klasičan čizkejk, ovaj ćete da obožavate. Mak mu daje posebnu draž.

čizkejk sa makom
Shutterstock

Potrebno je

  • 3 jaja
  • 200 g šećera
  • 100 g putera
  • 220 g brašna
  • 7g praška za pecivo
  • 120 g maka
  • 500 g svežeg sira
  • 40 g kukuruznog skroba
  • 10 g vanilinog šećera

Priprema:

U jednu posudu stavite mak pa prelijte vrućom vodom i ostavite, sve dok ne nabubri. U drugu posudu stavite 1 jaje, 50 g šećera, otopljen puter, promešajte, pa dodajte brašno i prašak za pecivo. Rukom zamesite testo, pa ga utisnite po dnu i do polovine ivica kalupa za pečenje. Zasebno umutite sir, 2 jaja, 150 g šećera, kukuruzni skrob i vanilin šećer, pa odvojte trećinu fila koji ćete da pomešate sa makom.  U sredinu testa sipajte kašiku smese sa makom pa dodajte fil od sira i jaja. Postupak ponavljajte sve dok ne utrošite sav materijal. Malo protresite pleh. Pecite oko 10 minuta na 200 stepeni. Secite i služite. Prijatno!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading