ČIZKEJK SA MAKOM Drugačija verzija omiljene poslastice, svi će vam tražiti recept
Ako volite klasičan čizkejk, ovaj ćete da obožavate. Mak mu daje posebnu draž.
Potrebno je
- 3 jaja
- 200 g šećera
- 100 g putera
- 220 g brašna
- 7g praška za pecivo
- 120 g maka
- 500 g svežeg sira
- 40 g kukuruznog skroba
- 10 g vanilinog šećera
Priprema:
U jednu posudu stavite mak pa prelijte vrućom vodom i ostavite, sve dok ne nabubri. U drugu posudu stavite 1 jaje, 50 g šećera, otopljen puter, promešajte, pa dodajte brašno i prašak za pecivo. Rukom zamesite testo, pa ga utisnite po dnu i do polovine ivica kalupa za pečenje. Zasebno umutite sir, 2 jaja, 150 g šećera, kukuruzni skrob i vanilin šećer, pa odvojte trećinu fila koji ćete da pomešate sa makom. U sredinu testa sipajte kašiku smese sa makom pa dodajte fil od sira i jaja. Postupak ponavljajte sve dok ne utrošite sav materijal. Malo protresite pleh. Pecite oko 10 minuta na 200 stepeni. Secite i služite. Prijatno!
Možda vas zanima:
ČIZKEJK SA MAKOM SA MERAMA "NA ŠOLJE" Američki klasik na drugačiji način, kremast i osvežavajuć
Soči kolač sa sirom u savršenom spoju sa limunom okrepiće vam dušu i telo.
DONOSIMO VAM ORIGINALNI RECEPT ZA ČIZKEJK Prosto će se topiti u ustima
Svi ga vole, a priprema je jednostavna.
DONOSIMO VAM ORIGINALNI RECEPT ZA ČIZKEJK Kad ga jednom probate zaboravićete na poslastičarnicu
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
DONOSIMO VAM ORIGINALNI RECEPT ZA ČIZKEJK Savršeni spoj sira, mekane korice od keksa i omiljenog voća
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)