FENOMENALNI ČUPAVCI Tope se u ustima, najbolje stavite odmah duplu meru

Ivana Pavlović

11:00

Slatki kutak 0

Neodoljivi i slatki, prste da poližete.

čupavci
Shutterstock

Potrebno je
Za biskvit:

  • 3 jaja
  • 10 kašika šećera u prahu
  • 13 kašika ulja 
  • 16 kašika glatkog brašna 
  • 120 ml mleka
  • 1 prašak za pecivo

Za čokoladni preliv:

  • 150 g crne čokolade
  • 200 ml mleka
  • 150 g putera
  • 200 g kokosa, za oblaganje

Priprema:
Izmešajte šećer i puter u penastu smesu, pa dodajte jaja i mleko. U pripremljenu smesu prosejte brašno i prašak za pecivo. Dobro promešajte drvenom kašikom ili lopaticom. Zagrejte rernu na 180 stepeni, kvadratni pleh (oko 25x35 cm) obložite papirom za pečenje i sipajte smesu. Pecite oko pola sata i testirajte čačkalicom da li je biskvit gotov. Ako ispadne čist, biskvit je spreman. Biskvit ohladiti i iseći na kockice. Otopite čokoladu na pari s puterom i mlekom. Umočite biskvit u čokoladu, uvaljajte u kokos i stavite na čist papir za pečenje i ostavite da malo odstoji.

Tagovi:

Komentari (0)

Loading