MAFINI Neodoljivi zalogajčići koji samo dobijaju na popularnosti
Ako želite da se zasladite, predlažemo da napravite mafine. Postoje razni recepti, sa različitim sastojcima, mogu da budu i posni i mrsni. Idealni kada vam svrate nenajavljeni gosti, za prazničnu ili slavsku trpezu.
Potrebno je
- 225 g brašna
- 2 jajeta
- 2 kašičice praška za pecivo
- 100 g šećera
- 80 ml ulja
- 100 g seckane bele čokolade
- 100 ml mleka
- 50 g kokosa
- kora od jednog limuna
Priprema:
Jaja umutite sa šećerom i vanilinim šećerom i dodajte postepeno ostale sastojke. Prvo mleko i ulje, pa tek onda brašno pomešano sa kokosom, praškom za pecivo i korom limuna. Na samom kraju dodajte parčiće čokolade. Raspodelite masu u kalupe i stavite mafine da se peku 20-25 minuta na 180 stepeni.
Možda vas zanima:
TIRAMISU MAFINI BOLJI OD KLASIČNIH Mekani i sočni, i dupla mera će biti malo
Kremasti i lagani, ukusa koji se pamti.
ČOKOLADNI MAFINI SA KAFOM Savršeni za iznenadne goste, a tope se u ustima
Savršeno idu uz šoljicu kafe.
MAFINI SA BRESKVAMA ZA JUTRO KOJE SE PAMTI Mirisni i sočni, bolje niste jeli
Super idu uz šolju kafe.
ESTERHAZI MAFINI Podjednako ukusni kao čuvena torta, a priprema je mnogo brža i lakša
Savršeni za sve svečane prilike.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)