DRUGAČIJI TIRAMISU Sa rogačem, aromatičan i kremast, svi će vam tražiti recept

Ivana Pavlović

19:00

Slatki kutak 0

Fenomenalna poslastica sa kafom može da se napravi sa različitim sastojcima, probajte ovu verziju sa rogačem, bićete oduševljeni.

rogač tiramisu
Shutterstock

Potrebno je
Za podlogu

  • 3 jaja
  • 3 kašike šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 3 kašike ulja
  • 2 kašike brašna
  • pola kesice praška za pecivo
  • pola kašike mlevenog rogača
  • 1 kašika kakaa u prahu
  • 2 kašike ruma
  • 100 ml vode

Za kremu

  • 1 pakovanje tiramisu kreme
  • 300 ml mleka
  • 2 kašike maskarpone sira 
  • 2 kašike mlevenog rogača

Za dekoraciju

  • šlag

Priprema

Zagrejte rernu na 200 stepeni. Penasto umutite žumanca sa šećerom i vanilinim šećerom. Zasebno belanca penasto umutite u sneg. Dodajte ulje, brašno pomešano sa praškom za pecivo, rogač, kakao i umućena belanca. U kalup obložen papirom za pečenje preručite smesu. Pecite oko 10 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Pustite da se prohladi pa pospite mešavinom ruma i vode. Sadržaj tiramisu kreme dodajte hladnom mleku i mešajte do 5 minuta, uz dodavanje sira i rogača. Preko podloge rasporedite kremu. Dekorišite šlagom ili po izboru. Prohlađeni tiramisu secite na kocke i služite. 

 

 

 

Komentari (0)

Loading