DRUGAČIJI TIRAMISU Sa rogačem, aromatičan i kremast, svi će vam tražiti recept
Fenomenalna poslastica sa kafom može da se napravi sa različitim sastojcima, probajte ovu verziju sa rogačem, bićete oduševljeni.
Potrebno je
Za podlogu
- 3 jaja
- 3 kašike šećera
- 1 vanilin šećer
- 3 kašike ulja
- 2 kašike brašna
- pola kesice praška za pecivo
- pola kašike mlevenog rogača
- 1 kašika kakaa u prahu
- 2 kašike ruma
- 100 ml vode
Za kremu
- 1 pakovanje tiramisu kreme
- 300 ml mleka
- 2 kašike maskarpone sira
- 2 kašike mlevenog rogača
Za dekoraciju
- šlag
Priprema
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Penasto umutite žumanca sa šećerom i vanilinim šećerom. Zasebno belanca penasto umutite u sneg. Dodajte ulje, brašno pomešano sa praškom za pecivo, rogač, kakao i umućena belanca. U kalup obložen papirom za pečenje preručite smesu. Pecite oko 10 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Pustite da se prohladi pa pospite mešavinom ruma i vode. Sadržaj tiramisu kreme dodajte hladnom mleku i mešajte do 5 minuta, uz dodavanje sira i rogača. Preko podloge rasporedite kremu. Dekorišite šlagom ili po izboru. Prohlađeni tiramisu secite na kocke i služite.
SAN SEBASTIJAN ČIZKEJK Desert neodoljivog ukusa nastao je učeničkom greškom a prava je senzacija
Nastao greškom učenika u baru u Španiji, a sada je pravi specijalitet. Ako volite klasičan čizkejk, ovaj ćete obožavati.
LAVA KOLAČ Čokoladna rapsodija od samo 3 sastojaka gotova začas, a topi se u ustima
Brzi čokoladni kolač osvojiće i one koji ne vole slatko.
PESAK TORTA Nepečena poslastica ukusa koji se pamti, a gotova za tren oka
Nestaće sa stola odmah, zato najbolje stavite duplu meru.
LEPA BRENA TORTA Raskošna poslastica nazvana po čuvenoj pevačici, a topi se u ustima
Torta koja je uživala veliku popularnost 80 ih godina 20 veka, ostaviće bez daha i one izbirljive. Bogata, kalorična i čokoladna uskrasiće svaku svečanu trpezu.
POLICAJKA Torta prepuna čokolade i raznih filova koja će oboriti s nogu sve sladokusce
Fenomenalna poslastica nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)