FENOMENALNA KAPUĆINO TORTA Topi se u ustima, a svi će vam tražiti recept
Pravi se brzo i lako, uspeće svima a nestaće sa stola odmah. Probajte i uverite se da li smo u pravu.
Potrebno je
Za biskvit (potrebno je 4)
- 6 belanaca
- 5 kašika šećera
- 10 kašika mlevenih oraha
- 1 kašika prezle
Za fil
- 24 žumanca
- 24 kašike šećera
- 2 margarina
- 3 kesice kapućina
- 500 ml slatke pavlake
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Sjedinite belanca, šećer, prezle i orahe pa pecite 15 do 20 minuta. Potrebno je da ispečete 4 ovakva biskvita. Zatim skuvajte žumanca i šećer na pari pa kad se prohladi dodajte prethodno umućene margarine i kapućino. U zasebnoj posudi umutite slatku pavlaku. Ređajte u kalup biskvit pa stavite fil pa premažite slatku pavlaku. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sav materijal. Bon appetit!
TIRAMISU Donosimo vam originalni italijanski recept za najlepši kolač sa kafom
Ako volite slatkiše i kafu, ovaj klasik italijanske kuhinje ćete obožavati.
BRESKVICE Mnogima omiljeni starinski slatkiš, a poći će vam voda na usta
Neodoljive i slatke, idealne za svečanu i slavsku trpezu.
KOKOS TORTA Mirisna poslastica koja uspeva svima, a budi sva čula
Ako volite kokos, ovu tortu ćete obožavati.
KNEDLE SA ČOKOLADOM Klasik na drugačiji način koji će obožavati i najmlađi
Slatke i drugačije, nema ko vam neće tražiti recept.
TART SA ŠLJIVAMA Mirisni voćni kolač od kog će vam poći voda na usta, za sve važne događaje
Sočan i sladak, ukućani će stajati u redu za još.
Komentari (0)