BAKLAVA SA MAKOM Ako volite klasičnu ovu ćete obožavati, sočna i aromatična
Mak daje poseban šmek, najbolje stavite odmah duplu meru.
Potrebno je
- 500 g kora za pitu
- 200 g mlevenog maka
- 150 g šećera
- 150 ml ulja
- 3 jaja
- 2 dcl jogurta
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kesica vanilin šećera
Za sirup
- 500 ml vode
- 250 g šećera
- 1 limun
Priprema
Jaja umutite sa šećerom i vanilinim šećerom pa dodajte mak, jogurt, ulje i prašak za pecivo. Sjedinite dobro sastojke. Stavite dve kore u podmazan pleh pa ih premažite filom sa makom. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sav materijal. Baklavu isecite na kocke i pecite oko 25 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, dok ne porumeni. Kuvajte vodu i šećer desetak minuta pa dodajte limun sečen na kolutove. Mlakim sirupom prelijte vruću baklavu sa makom. Bon appetit!
Možda vas zanima:
BAKLAVA SA MAKOM Mirisna poslastica koja budi magiju iz 1001 noći, po dugo čuvanom receptu
Još sočnija od one klasične.
BAKLAVA SA MAKOM Klasik koji nikad ne izlazi iz mode, ukusa koji priča priče
Očaravajuća poslastica za prave sladokusce i one izbirljive.
BAKLAVA SA MAKOM Neodoljiva turska poslastica koja budi sva čula, za prave sladokusce
Neodoljiva i slatka, a mak joj daje posebnu draž.
BAKLAVA SA MAKOM Mirisna poslastica koja će vas oboriti s nogu, po receptu teta Živke
Neodoljivi klasik u fenomenalnom spoju sa makom, za sva vremena i prilike.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)