BAKLAVA SA MAKOM Ako volite klasičnu ovu ćete obožavati, sočna i aromatična
Mak daje poseban šmek, najbolje stavite odmah duplu meru.
Potrebno je
- 500 g kora za pitu
- 200 g mlevenog maka
- 150 g šećera
- 150 ml ulja
- 3 jaja
- 2 dcl jogurta
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kesica vanilin šećera
Za sirup
- 500 ml vode
- 250 g šećera
- 1 limun
Priprema
Jaja umutite sa šećerom i vanilinim šećerom pa dodajte mak, jogurt, ulje i prašak za pecivo. Sjedinite dobro sastojke. Stavite dve kore u podmazan pleh pa ih premažite filom sa makom. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sav materijal. Baklavu isecite na kocke i pecite oko 25 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, dok ne porumeni. Kuvajte vodu i šećer desetak minuta pa dodajte limun sečen na kolutove. Mlakim sirupom prelijte vruću baklavu sa makom. Bon appetit!
Možda vas zanima:
BAKLAVA SA MAKOM Klasičan a drugačiji desert, kao osmišljen za uživanje
Ako volite klasičnu baklavu, ovu ćete da obožavate.
BAKLAVA SA MAKOM Svaki zalogaj je bolji od prethodnog, prste da poližete
Ako volite klasičnu baklavu, ovu ćete da obožavate. Fenomenalna poslastica idealna i kao posluženje za prazničnu ili slavsku trpezu, najbolje stavite odmah duplu meru.
BLEDSKA KREMPITA Čuveni slatkiš mekan kao duša, idealan za slavsku trpezu
Zaštitni znak Bleda osvojiće i one koji ne vole slatko.
BAKLAVA SA PISTAĆIMA Sočna poslastica bez koje ne prolazi slavska trpeza, za prave sladokusce
Neodoljiva i sočna, a pistaći joj daju poseban šmek.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)