KRALJEVSKI KOLAČ PRAVI RAJ ZA NEPCA Sa hrskavom korom i bogatim nadevom
Zagrejaće vam dušu i telo, sladak i neodoljiv.
Potrebno je
- 450 grama gotovog lisnatog testa
Za nadev:
- 100 grama bademovog brašna
- 100 grama šećera
- prstohvat soli
- korica od pola pomorandže
- 100 grama maslaca sobne temperature
- 2 velika jaja
- 2 kafene kašike ruma
- 1/8 kafene kašike ekstrakta badema
- 1 badem
Priprema
U mikseru pomešajte bademovo brašno, šećer, so i koru pomorandže. Potom dodajte omekšali maslac i miksajte sve dok ne dobijete glatku smesu. U smesu dodajte jaja, rum i ekstrakt badema. Pokrijte smesu i stavite je u frižider. Na radnoj površini posutoj brašnom razvucite lisnato testo u dva kruga prečnika oko 25 centimetara. Za to će vam pomoći kalup za kolače. Svaki komad lisnatog testa stavite na papir za pečenje i vratite u frižider na pola sata. Premažite nadev preko sredine lisnatog testa, položite badem u željeni deo kolača i preklopite ga drugim komadom lisnatog testa. Važno je ostaviti oko tri centimetara slobodnog mesta na ivici kolača bez nadeva i dobro zalepiti ivice s vodom kako krem ne bi iscurio iz kolača tokom pečenja. Tako pripremljeni kolač vratite u frižider na pola sata. Kolač stavite da se peče u prethodno zagrejanu rernu pećnicu na 180 stepeni Celzijusa oko 30 minuta, dok lisnato testo ne potamni na vrhu i po ivicama. Poslužite toplo.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)