KRALJEVSKI KOLAČ PRAVI RAJ ZA NEPCA Sa hrskavom korom i bogatim nadevom
Zagrejaće vam dušu i telo, sladak i neodoljiv.
Potrebno je
- 450 grama gotovog lisnatog testa
Za nadev:
- 100 grama bademovog brašna
- 100 grama šećera
- prstohvat soli
- korica od pola pomorandže
- 100 grama maslaca sobne temperature
- 2 velika jaja
- 2 kafene kašike ruma
- 1/8 kafene kašike ekstrakta badema
- 1 badem
Priprema
U mikseru pomešajte bademovo brašno, šećer, so i koru pomorandže. Potom dodajte omekšali maslac i miksajte sve dok ne dobijete glatku smesu. U smesu dodajte jaja, rum i ekstrakt badema. Pokrijte smesu i stavite je u frižider. Na radnoj površini posutoj brašnom razvucite lisnato testo u dva kruga prečnika oko 25 centimetara. Za to će vam pomoći kalup za kolače. Svaki komad lisnatog testa stavite na papir za pečenje i vratite u frižider na pola sata. Premažite nadev preko sredine lisnatog testa, položite badem u željeni deo kolača i preklopite ga drugim komadom lisnatog testa. Važno je ostaviti oko tri centimetara slobodnog mesta na ivici kolača bez nadeva i dobro zalepiti ivice s vodom kako krem ne bi iscurio iz kolača tokom pečenja. Tako pripremljeni kolač vratite u frižider na pola sata. Kolač stavite da se peče u prethodno zagrejanu rernu pećnicu na 180 stepeni Celzijusa oko 30 minuta, dok lisnato testo ne potamni na vrhu i po ivicama. Poslužite toplo.
RUM KOLAČ Brzinski desert koji se ne peče, a mekan kao duša, savršen za hladne dane
Fenomenalan desert osvojiće i one izbirljive.
BRZI LAVA KOLAČ Idealan za početnike u kuhinji i dolazak iznenadnih gostiju, a preukusan
Neodoljivi kolač topi se u ustima, a uspeva svima.
KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Desert mekan kao duša koji budi sva čula
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PUŽIĆI SA MAKOM Neodoljivo pecivo koje se odlično slaže sa šoljicom kafe
Napravite ih za doručak, a biće savršene i za večeru.
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
Komentari (0)