KRALJEVSKI KOLAČ PRAVI RAJ ZA NEPCA Sa hrskavom korom i bogatim nadevom
Zagrejaće vam dušu i telo, sladak i neodoljiv.
Potrebno je
- 450 grama gotovog lisnatog testa
Za nadev:
- 100 grama bademovog brašna
- 100 grama šećera
- prstohvat soli
- korica od pola pomorandže
- 100 grama maslaca sobne temperature
- 2 velika jaja
- 2 kafene kašike ruma
- 1/8 kafene kašike ekstrakta badema
- 1 badem
Priprema
U mikseru pomešajte bademovo brašno, šećer, so i koru pomorandže. Potom dodajte omekšali maslac i miksajte sve dok ne dobijete glatku smesu. U smesu dodajte jaja, rum i ekstrakt badema. Pokrijte smesu i stavite je u frižider. Na radnoj površini posutoj brašnom razvucite lisnato testo u dva kruga prečnika oko 25 centimetara. Za to će vam pomoći kalup za kolače. Svaki komad lisnatog testa stavite na papir za pečenje i vratite u frižider na pola sata. Premažite nadev preko sredine lisnatog testa, položite badem u željeni deo kolača i preklopite ga drugim komadom lisnatog testa. Važno je ostaviti oko tri centimetara slobodnog mesta na ivici kolača bez nadeva i dobro zalepiti ivice s vodom kako krem ne bi iscurio iz kolača tokom pečenja. Tako pripremljeni kolač vratite u frižider na pola sata. Kolač stavite da se peče u prethodno zagrejanu rernu pećnicu na 180 stepeni Celzijusa oko 30 minuta, dok lisnato testo ne potamni na vrhu i po ivicama. Poslužite toplo.
ČOKO MAFINI Još ukusniji od onih klasičnih, nek zamiriše cela kuća
Ako volite klasične mafine, ove čokoladne ćete da obožavate.
KEKSIĆI Ukusni zalogajčići nestaće sa stola odmah, a svi će vam tražiti recept
Neodoljivi i slatki, idealni kada navrate iznenadni gosti.
TORTA SA MALINAMA Raskošna i neodoljiva poslastica za sva vremena i prilike, a miriše na ljubav
Torta sa dva fila raspametiće i one izbirljive.
NUGAT TORTA Kremasta poslastica koja se topi u ustima, a miriše na ljubav
Fenomenalna poslastica smaže se za tren oka.
NJUJORŠKI ČIZKEJK Fenomenalni kolač koji obara s nogu, klasik bez premca
Najpoznatiji čizkejk na svetu pravi se u Njujorku.
Komentari (0)