NAJBRŽA TORTA SA MLEVENIM KEKSOM Mekana i kremasta, svi če vam tražiti recept
Napravićete začas a nestače sa stola odmah. Najbolje stavite duplu meru.
Potrebno je
- 400 g mlevenog keksa
- 150 g putera
- 50 ml soka od pomorandže
Za fil:
- 100 g putera
- 2 jaja
- 100 g šećera
- 10 g vanilin šećera
- 100 g skroba
- 600 ml mleka
- 200 g bele čokolade
Priprema
Otopljeni puter pomešajte sa mlevenim keksom pa nalijte sok od pomorandže. Sjedinite dobro pa pola smese utisnite u kalup. Pritisnite i ostavite u frižideru malo da se prohladi. Sipajte mleko u šerpu pa dodajte, šećer i vanilin šećer i sve lepo promešajte. Dodajte skrob i umućena jaja, pa sve lepo sjedinite, da nema grudvica. Kuvajte sve dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Dodajte puter i čokoladu u vruć fil pa mešajte sve dok se ne otope. Preko mlevenog keksa sipajte fil. Pospite preostalim mlevenim keksom pa prelijte mlekom. Stavite na pola sata u frižider, secite i služite. Bon appetit!
KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Desert mekan kao duša koji budi sva čula
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PUŽIĆI SA MAKOM Neodoljivo pecivo koje se odlično slaže sa šoljicom kafe
Napravite ih za doručak, a biće savršene i za večeru.
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
PITA SA JABUKAMA Pravi se od 5 sastojaka, a ukusa kao da ste se trudili satima
Brza pita jednostavne pripreme oduševiće sve sladokusce.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)