NAJBRŽA TORTA SA MLEVENIM KEKSOM Mekana i kremasta, svi če vam tražiti recept
Napravićete začas a nestače sa stola odmah. Najbolje stavite duplu meru.
Potrebno je
- 400 g mlevenog keksa
- 150 g putera
- 50 ml soka od pomorandže
Za fil:
- 100 g putera
- 2 jaja
- 100 g šećera
- 10 g vanilin šećera
- 100 g skroba
- 600 ml mleka
- 200 g bele čokolade
Priprema
Otopljeni puter pomešajte sa mlevenim keksom pa nalijte sok od pomorandže. Sjedinite dobro pa pola smese utisnite u kalup. Pritisnite i ostavite u frižideru malo da se prohladi. Sipajte mleko u šerpu pa dodajte, šećer i vanilin šećer i sve lepo promešajte. Dodajte skrob i umućena jaja, pa sve lepo sjedinite, da nema grudvica. Kuvajte sve dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Dodajte puter i čokoladu u vruć fil pa mešajte sve dok se ne otope. Preko mlevenog keksa sipajte fil. Pospite preostalim mlevenim keksom pa prelijte mlekom. Stavite na pola sata u frižider, secite i služite. Bon appetit!
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)