NAJBRŽA TORTA SA MLEVENIM KEKSOM Mekana i kremasta, svi če vam tražiti recept
Napravićete začas a nestače sa stola odmah. Najbolje stavite duplu meru.
Potrebno je
- 400 g mlevenog keksa
- 150 g putera
- 50 ml soka od pomorandže
Za fil:
- 100 g putera
- 2 jaja
- 100 g šećera
- 10 g vanilin šećera
- 100 g skroba
- 600 ml mleka
- 200 g bele čokolade
Priprema
Otopljeni puter pomešajte sa mlevenim keksom pa nalijte sok od pomorandže. Sjedinite dobro pa pola smese utisnite u kalup. Pritisnite i ostavite u frižideru malo da se prohladi. Sipajte mleko u šerpu pa dodajte, šećer i vanilin šećer i sve lepo promešajte. Dodajte skrob i umućena jaja, pa sve lepo sjedinite, da nema grudvica. Kuvajte sve dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Dodajte puter i čokoladu u vruć fil pa mešajte sve dok se ne otope. Preko mlevenog keksa sipajte fil. Pospite preostalim mlevenim keksom pa prelijte mlekom. Stavite na pola sata u frižider, secite i služite. Bon appetit!
AMERIČKE KROFNICE SE TOPE U USTIMA Nestaće sa stola odmah
Fenomenalne krofnice mekane i slasne.
POSLASTICE ZA USKRS Ukusa koji se pamti i raskošnog izgleda, za pravo uživanje
Saher torta, kolač sa orahom, ruske šubare ili baklava, otopićete se od miline.
LEDENE KOCKE SA ŠUMSKIM VOĆEM Sočni desert ukusa koji se pamti, za pravo uživanje
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah.
SAN SEBASTIJAN ČIZKEJK Desert neodoljivog ukusa nastao je učeničkom greškom a prava je senzacija
Nastao greškom učenika u baru u Španiji, a sada je pravi specijalitet. Ako volite klasičan čizkejk, ovaj ćete obožavati.
LAVA KOLAČ Čokoladna rapsodija od samo 3 sastojaka gotova začas, a topi se u ustima
Brzi čokoladni kolač osvojiće i one koji ne vole slatko.
Komentari (0)