KAKAO KOLAČ Kao iz mašte, postaće vaš novi omiljeni slatkiš
Sočan i čokoladan, voleće ga svi.
Za kore
- 6 jaja
- 150 grama šećera
- 150 grama zaslađenog kakao praha
- 150 grama omekšalog putera
- 150 grama brašna
- 1 kesica praška za pecivo
Za fil
- 3 kisele pavlake
- 7 kašika šećera u prahu
Za glazuru
- 4 kašike vode
- 100 grama šećera
- 100 grama čokolade
- 1 kisela pavlaka sobne temperature
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Umutite belanca sa šećerom. U zasebnoj posudi umutite žumanca sa kakaom pa dodajte puter i sve umutite. U trećoj posudi pomešajte brašno sa praškom za pecivo pa dodajte smesi sa žumancima. U novonastalu smesu dodajte smesu sa belancima pa umutite miskerom na najmanjoj brzini. Preručite smesu u podmazan pleh. Pecite kore oko 18 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Izvadite kore pa gornji deo okrenite prema dole. Pustite da se prohladi pa presecite na pola po dužini, da dobijete dve kore. Stavite vodu sa šećerom da provri pa dodajte čokoladu. Sklonite sa ringle pa dodajte kiselu pavlaku i pomešajte, da dobijete glazuru. Sjedinite šećer i kiselu pavlaku da dobijete fil pa time premažite polovinu kore. Preko stavite drugu koru pa filujte glazurom.
Možda vas zanima:
BRZI KOLAČ SA CIMETOM SAVRŠEN ZA HLADNE DANE A pravi se maltene sam
Zamiriše cela kuća dok se peče, a super ide uz čaj ili kafu.
KUGLOF SA KARAMELOM IZ BAKINE KUHINJE Mekan, vazdušast i prepun hrskavih oraha
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POSNO MEDENO SRCE Ovo je najsočniji kolač koji ste ikada probali, a gotov je za pola sata
Ako postite, a jede vam se nešto slatko, evo savršenog kolača koji se brzo pravi, a ukus mu je savršen.
KOH SA MLEVENIM KEKSOM MILUJE NEPCA A savršen za iznenadne goste
Sočan i sladak, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)