DRUGAČIJI KOLAČ Sa limunom i borovnicom, ko bi se setio a super je kombinacija
Neodoljivog ukusa koji se pamti i voli, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je
Za podlogu:
- 200 g mlevenog keksa
- 120 g otopljenog putera ili margarina
- 1 kašika mleka
Za jogurt kremu od limuna:
- 350 g grčkog jogurta
- 100 g kisele pavlake
- 100 g šećera u prahu
- sok i rendana korica jednog limuna
- 1 kašičica arome vanile
- 200 ml slatke pavlake
- 1 kesica želatina – 10 g
Još:
- 200 g borovnica
Za dekoraciju:
- kriške limuna
- borovnice
Priprema:
Podloga: Puter otopite u šerpici i ostavite sa strane da se malo prohladi. Keks sameljite u secku. Dodajte otopljeni puter i kašikom dobro izmešajte. Na kraju dodajte i kašiku mleka i sjedinite. Obruč prečnika 22 cm stavite na odgovarajuću tacnu i rasporedite smesu za podlogu. Dobro utapkajte prstima ili čašom. Pripremljenu podlogu stavite u frižider dok pripremate kremu.
Jogurt krema od limuna: Stavite u plastičnu posudu grčki jogurt, kiselu pavlaku i šećer u prahu pa žicom izmešajte. Limun dobro operite i narendajte koricu. Iscedite sok i dodajte u posudu sa jogurtom. Na kraju dodajte aromu vanile i sve izmešajte žicom. U posebnoj posudi mikserom umutite slatku pavlaku, ali tako da ostane mekša. Dodajte je prethodnoj smesi i sve kašikom sjedinite lagano mešajući. Želatin pripremite prema uputstvu sa kesice. Dakle, prelijte ga sa četiri kašike hladne vode, ostavite par minuta da nabubri pa otopite na najmanjoj vatri. Prvo u posudicu sa želatinom dodajte 2-3 kašike kreme i odmah žicom energično mešajte, pa sjedinite sa ostatkom kreme i sve dobro izmešajte. Na ovaj način ćete izbeći rizik da vam se u kremi stvore grudvice od želatina ako biste ga dodali direktno u posudu sa kremom.
Možda vas zanima:
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
KOH OD 4 JAJETA Sočni desert koji osvežava u trenu, san snova, a pravi se lako
Neodoljivi kolač nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Desert mekan kao duša koji budi sva čula
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PUŽIĆI SA MAKOM Neodoljivo pecivo koje se odlično slaže sa šoljicom kafe
Napravite ih za doručak, a biće savršene i za večeru.
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
PITA SA JABUKAMA Pravi se od 5 sastojaka, a ukusa kao da ste se trudili satima
Brza pita jednostavne pripreme oduševiće sve sladokusce.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)