DRUGAČIJA POSNA BAKLAVA Sa mlevenim keksom i čokoladom, još slađa i ukusnija

Ivana Pavlović

19:20

Slatki kutak 0

Ni malo ne zaostaje za onom klasičnom, a keks i čokolada dodaju na ukusu.

baklava sa čokoladom i mlevenim keksom
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 g gotovih tankih kora 
  • 150 g čokolade za kuvanje 
  • 150 g posnog mlevenog keksa
  • 250 g margarina
  • 2,5 čaše šećera
  • 2 čaše vode
  • ulje 

Priprema

U jednoj posudi izrendajte čokoladu pa dodajte mleveni keks i sjedinite. Koru poprskajte sa malo ulja, presavijte na pola pa na dno kore pospite čokoladu i keks. Urolajte i ređajte u pleh obložen pek papirom. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sve kore i nadev. Isecite baklavu pa je prelijte otopljenim margarinom. Pecite 15 do 20 minuta u rerni zagrejanoj na 220 do 250 stepeni. Šećer i vodu skuvajte u šerpi na šporetu. Prelijte prohlađene baklave pripremljenim vrućim prelivom. Prijatno!

 

Komentari (0)

Loading