DRUGAČIJA POSNA BAKLAVA Sa mlevenim keksom i čokoladom, još slađa i ukusnija
Ni malo ne zaostaje za onom klasičnom, a keks i čokolada dodaju na ukusu.
Potrebno je
- 500 g gotovih tankih kora
- 150 g čokolade za kuvanje
- 150 g posnog mlevenog keksa
- 250 g margarina
- 2,5 čaše šećera
- 2 čaše vode
- ulje
Priprema
U jednoj posudi izrendajte čokoladu pa dodajte mleveni keks i sjedinite. Koru poprskajte sa malo ulja, presavijte na pola pa na dno kore pospite čokoladu i keks. Urolajte i ređajte u pleh obložen pek papirom. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sve kore i nadev. Isecite baklavu pa je prelijte otopljenim margarinom. Pecite 15 do 20 minuta u rerni zagrejanoj na 220 do 250 stepeni. Šećer i vodu skuvajte u šerpi na šporetu. Prelijte prohlađene baklave pripremljenim vrućim prelivom. Prijatno!
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
PITA SA JABUKAMA Pravi se od 5 sastojaka, a ukusa kao da ste se trudili satima
Brza pita jednostavne pripreme oduševiće sve sladokusce.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
Komentari (0)