DRUGAČIJA POSNA BAKLAVA Sa mlevenim keksom i čokoladom, još slađa i ukusnija
Ni malo ne zaostaje za onom klasičnom, a keks i čokolada dodaju na ukusu.
Potrebno je
- 500 g gotovih tankih kora
- 150 g čokolade za kuvanje
- 150 g posnog mlevenog keksa
- 250 g margarina
- 2,5 čaše šećera
- 2 čaše vode
- ulje
Priprema
U jednoj posudi izrendajte čokoladu pa dodajte mleveni keks i sjedinite. Koru poprskajte sa malo ulja, presavijte na pola pa na dno kore pospite čokoladu i keks. Urolajte i ređajte u pleh obložen pek papirom. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sve kore i nadev. Isecite baklavu pa je prelijte otopljenim margarinom. Pecite 15 do 20 minuta u rerni zagrejanoj na 220 do 250 stepeni. Šećer i vodu skuvajte u šerpi na šporetu. Prelijte prohlađene baklave pripremljenim vrućim prelivom. Prijatno!
ŠAH TORTA Starinska poslastica za sva vremena i prilike, a zbog izgleda će je obožavati najmlađi
Nekada je bila neizostavni deo svake svečanosti, a danas je zaboravljena.
SLADOLED TORTA SA JAGODAMA Fenomenalna poslastica koja miriše na ljubav
Poslastica idealna za tople dane nikoga neće ostaviti ravnodušnim, najbolje odmah stavite duplu meru.
ČUPAVCI NA VODI Nedoljivi desert za dane strogog posta koji nimalo ne zaostaje za originalom
Ako volite klasične čupavce, ove ćete obožavati.
FRANCUSKA KREMPITA Ako volite klasičnu, ovu ćete obožavati, mekana kao duša
Drugačija i preukusna, oduševićete i one koji ne vole slatko.
AMERIČKE KROFNICE SE TOPE U USTIMA Nestaće sa stola odmah
Fenomenalne krofnice mekane i slasne.
Komentari (0)