KREMASTI ŠNITOVI SE TOPE U USTIMA Posni desert koji će obožavati i oni koji ne vole slatko
Čokoladni i slatki, popraviće vam dan u trenu.
Potrebno je
Sastojci:
Za biskvit:
- 500 ml sojinog mleka
- 100 g šećera
- 100 g griza
Za fil:
- 500 ml sojinog mleka
- 5 kašika šećera
- 2 praha za puding od vanile
- 75 g margarina
- 75 g biljne slatke pavlake
Za glazuru:
- 250 ml biljne slatke pavlake
- 150 g čokolade za kuvanje
Priprema:
Biskvit: Sipajte u šerpu sojino mleko, šećer i griz i kuvati nekoliko minuta. Nakon toga izlijte smesu u kalup i ostavite da se ohladi.
Fil: Sipajte sojino mleko u šerpu, a zatim dodajte šečer i puding od vanile, zatim dobro promešajte. Stavite na šporet da se kuva uz neprestano mešanje. Nakon kuvanja, fil stavite na hlađenje. Kada je fil potpuno ohlađen, dodajte margarin u njega i umutite mikserom, pa dodajte i biljnu slatku pavlaku. Rasporedite fil preko podloge i pripremite glazuru.
Glazura: Skuvajte slatku pavlaku, stavite čokoladu za kuvanje da se otopi, a nakon toga prelijte kolač. Ostavite kolač u frižider na hlađenje.
ČUPAVCI NA VODI Nedoljivi desert za dane strogog posta koji nimalo ne zaostaje za originalom
Ako volite klasične čupavce, ove ćete obožavati.
FRANCUSKA KREMPITA Ako volite klasičnu, ovu ćete obožavati, mekana kao duša
Drugačija i preukusna, oduševićete i one koji ne vole slatko.
AMERIČKE KROFNICE SE TOPE U USTIMA Nestaće sa stola odmah
Fenomenalne krofnice mekane i slasne.
POSLASTICE ZA USKRS Ukusa koji se pamti i raskošnog izgleda, za pravo uživanje
Saher torta, kolač sa orahom, ruske šubare ili baklava, otopićete se od miline.
LEDENE KOCKE SA ŠUMSKIM VOĆEM Sočni desert ukusa koji se pamti, za pravo uživanje
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)