KREMASTI ŠNITOVI SE TOPE U USTIMA Posni desert koji će obožavati i oni koji ne vole slatko
Čokoladni i slatki, popraviće vam dan u trenu.
Potrebno je
Sastojci:
Za biskvit:
- 500 ml sojinog mleka
- 100 g šećera
- 100 g griza
Za fil:
- 500 ml sojinog mleka
- 5 kašika šećera
- 2 praha za puding od vanile
- 75 g margarina
- 75 g biljne slatke pavlake
Za glazuru:
- 250 ml biljne slatke pavlake
- 150 g čokolade za kuvanje
Priprema:
Biskvit: Sipajte u šerpu sojino mleko, šećer i griz i kuvati nekoliko minuta. Nakon toga izlijte smesu u kalup i ostavite da se ohladi.
Fil: Sipajte sojino mleko u šerpu, a zatim dodajte šečer i puding od vanile, zatim dobro promešajte. Stavite na šporet da se kuva uz neprestano mešanje. Nakon kuvanja, fil stavite na hlađenje. Kada je fil potpuno ohlađen, dodajte margarin u njega i umutite mikserom, pa dodajte i biljnu slatku pavlaku. Rasporedite fil preko podloge i pripremite glazuru.
Glazura: Skuvajte slatku pavlaku, stavite čokoladu za kuvanje da se otopi, a nakon toga prelijte kolač. Ostavite kolač u frižider na hlađenje.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)