MEDENO SRCE SA MERAMA "NA ČAŠE" Mekan i sočan kolač koji miriše na ljubav
Fenomenalan kolač koji se topi u ustima, zato najbolje stavite duplu meru.
Potrebno je
- 1 čaša šećera
- 1 kesica vanilinog šećera
- 2 čaše brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kašika cimeta
- 1 čaša mleka
- pola čaše ulja
- 5 kašika džema od kajsije
Za glazuru
- 100 g čokolade
- 2 kašike ulja
Za premazivanje
- 3 kašike džema
Napomena: mera za kolač je čaša od 200 ml.
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednu posudu stavite šećer i vanilin šećer, prašak za pecivo, brašno i cimet pa sve promešajte. Sipajte ulje i mleko pa dodajte džem. Sve sjedinite. Smesu preručite u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Premažite vruć kolač sa džemom od kajsije pa ostavite da se ohladi. Otopite čokoladu sa uljem na pari, da dobijete glazuru. Prohlađen kolač premažite čokoladnom glazurom. Secite i služite. Prijatno!
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)