MEDENO SRCE SA MERAMA "NA ČAŠE" Mekan i sočan kolač koji miriše na ljubav
Fenomenalan kolač koji se topi u ustima, zato najbolje stavite duplu meru.
Potrebno je
- 1 čaša šećera
- 1 kesica vanilinog šećera
- 2 čaše brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kašika cimeta
- 1 čaša mleka
- pola čaše ulja
- 5 kašika džema od kajsije
Za glazuru
- 100 g čokolade
- 2 kašike ulja
Za premazivanje
- 3 kašike džema
Napomena: mera za kolač je čaša od 200 ml.
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednu posudu stavite šećer i vanilin šećer, prašak za pecivo, brašno i cimet pa sve promešajte. Sipajte ulje i mleko pa dodajte džem. Sve sjedinite. Smesu preručite u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Premažite vruć kolač sa džemom od kajsije pa ostavite da se ohladi. Otopite čokoladu sa uljem na pari, da dobijete glazuru. Prohlađen kolač premažite čokoladnom glazurom. Secite i služite. Prijatno!
ROZEN TORTA SA MAKOM Klasik na drugačiji način, ukusa koji se ne zaboravlja
Ako volite klasičnu rozen tortu, ovu sa makom ćete obožavati.
TIRAMISU SA BELOM ČOKOLADOM Još slađi od originala, poći će vam voda na usta
Italijanski klasik na drugačiji način za sve sladokusce.
RUM KOLAČ Brzinski desert koji se ne peče, a mekan kao duša, savršen za hladne dane
Fenomenalan desert osvojiće i one izbirljive.
BRZI LAVA KOLAČ Idealan za početnike u kuhinji i dolazak iznenadnih gostiju, a preukusan
Neodoljivi kolač topi se u ustima, a uspeva svima.
KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Desert mekan kao duša koji budi sva čula
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)