MEDENO SRCE SA MERAMA "NA ČAŠE" Mekan i sočan kolač koji miriše na ljubav

Ivana Pavlović

18:00

Slatki kutak 0

Fenomenalan kolač koji se topi u ustima, zato najbolje stavite duplu meru.

medeno srce
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 čaša šećera
  • 1 kesica vanilinog šećera 
  • 2 čaše brašna 
  • 1 kesica praška za pecivo 
  • 1 kašika cimeta
  • 1 čaša mleka
  • pola čaše ulja 
  • 5 kašika džema od kajsije

Za glazuru

  • 100 g čokolade
  • 2 kašike ulja

Za premazivanje

  • 3 kašike džema 

Napomena: mera za kolač je čaša od 200 ml.

Priprema

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednu posudu stavite šećer i vanilin šećer, prašak za pecivo, brašno i cimet pa sve promešajte. Sipajte ulje i mleko pa dodajte džem. Sve sjedinite. Smesu preručite u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Premažite vruć kolač sa džemom od kajsije pa ostavite da se ohladi. Otopite čokoladu sa uljem na pari, da dobijete glazuru. Prohlađen kolač premažite čokoladnom glazurom. Secite i služite. Prijatno! 

Komentari (0)

Loading