MEDENO SRCE SA MERAMA "NA ČAŠE" Mekan i sočan kolač koji miriše na ljubav
Fenomenalan kolač koji se topi u ustima, zato najbolje stavite duplu meru.
Potrebno je
- 1 čaša šećera
- 1 kesica vanilinog šećera
- 2 čaše brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kašika cimeta
- 1 čaša mleka
- pola čaše ulja
- 5 kašika džema od kajsije
Za glazuru
- 100 g čokolade
- 2 kašike ulja
Za premazivanje
- 3 kašike džema
Napomena: mera za kolač je čaša od 200 ml.
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednu posudu stavite šećer i vanilin šećer, prašak za pecivo, brašno i cimet pa sve promešajte. Sipajte ulje i mleko pa dodajte džem. Sve sjedinite. Smesu preručite u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Premažite vruć kolač sa džemom od kajsije pa ostavite da se ohladi. Otopite čokoladu sa uljem na pari, da dobijete glazuru. Prohlađen kolač premažite čokoladnom glazurom. Secite i služite. Prijatno!
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)