MEDENO SRCE SA MERAMA "NA ČAŠE" Mekan i sočan kolač koji miriše na ljubav
Fenomenalan kolač koji se topi u ustima, zato najbolje stavite duplu meru.
Potrebno je
- 1 čaša šećera
- 1 kesica vanilinog šećera
- 2 čaše brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kašika cimeta
- 1 čaša mleka
- pola čaše ulja
- 5 kašika džema od kajsije
Za glazuru
- 100 g čokolade
- 2 kašike ulja
Za premazivanje
- 3 kašike džema
Napomena: mera za kolač je čaša od 200 ml.
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednu posudu stavite šećer i vanilin šećer, prašak za pecivo, brašno i cimet pa sve promešajte. Sipajte ulje i mleko pa dodajte džem. Sve sjedinite. Smesu preručite u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Premažite vruć kolač sa džemom od kajsije pa ostavite da se ohladi. Otopite čokoladu sa uljem na pari, da dobijete glazuru. Prohlađen kolač premažite čokoladnom glazurom. Secite i služite. Prijatno!
SAN SEBASTIJAN ČIZKEJK Desert neodoljivog ukusa nastao je učeničkom greškom a prava je senzacija
Nastao greškom učenika u baru u Španiji, a sada je pravi specijalitet. Ako volite klasičan čizkejk, ovaj ćete obožavati.
LAVA KOLAČ Čokoladna rapsodija od samo 3 sastojaka gotova začas, a topi se u ustima
Brzi čokoladni kolač osvojiće i one koji ne vole slatko.
PESAK TORTA Nepečena poslastica ukusa koji se pamti, a gotova za tren oka
Nestaće sa stola odmah, zato najbolje stavite duplu meru.
LEPA BRENA TORTA Raskošna poslastica nazvana po čuvenoj pevačici, a topi se u ustima
Torta koja je uživala veliku popularnost 80 ih godina 20 veka, ostaviće bez daha i one izbirljive. Bogata, kalorična i čokoladna uskrasiće svaku svečanu trpezu.
POLICAJKA Torta prepuna čokolade i raznih filova koja će oboriti s nogu sve sladokusce
Fenomenalna poslastica nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)