BAKLAVA Klasik bez premca koji miriše na detinjstvo i bakinu kuhinju
Desert koji sa godinama samo dobija na popularnosti, možete da ga pravite i u dane Uskršnjeg posta.

Potrebno je
Možda vas zanima:

BAKLAVA SA ORASIMA Po tradicionalnom receptu, biće sočna i topiće se u ustima, a trik je u ovome
Neodoljiva baklava idealna je za sve svečane prilike, kao i slavsku trpezu.

POSNA BAKLAVA S ČOKOLADOM Hrskava, kremasta i očaravajuća
Napravite baklavu sa čokoladom, potpuno je drugačija od one klasične. Nećete moći da joj odolite, zato stavite odmah duplu meru.

POSNA BAKLAVA SA VIŠNJAMA Prolećna poslastica koja će vam ulepšati radnu nedelju
Služite hladnu, sečenu na komade.

POSNA ČOKOLADNA BAKLAVA Mirisna poslastica u još slađem spoju, otopićete se od miline
Pravi se lako, a mekana kao pamuk.
- 500 g tankih kora za pitu
Za fil
- 150 g otopljenog margarina
- 150 g oraha
- malo cimeta
- kašika i po šećera
Za sirup
- 300 g šećera
- 300 g vode
- 5 kašika meda
- 1 kašika soka od limuna
- 1 kašika soka od pomorandže
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Od šećera, vode, meda, limunovog i pomorandžinog soka skuvajte jak sirup. U jednoj posudi sjedinite orahe, cimet, šećer sa otopljenim margarinom, da dobijete fil. Podelite fil na 3 dela. Kore podelite na 4 dela. Premažite svaku koru sa margarinom, pa ređajte u pleh obložen papirom za pečenje. Ređajte kora fil pa tako sve dok ne utrošite sav materijal. Završite korom. Oštrim nožem isecite baklavu na rombove, pa je obilno poprskajte vodom. Pecite baklavu oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Vruću baklavu prelijte hladnim sirupom i ostavite da upije sok.

LEDENE KOCKE SA ŠUMSKIM VOĆEM Kremasti desert koji u isto vreme i ledi i sladi
Osvežavajuće i lagane, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

BAKLAVA ROLAT Omiljena poslastica u malo drugačijem izdanju, prste da poližete
Fenomenalan desert za prave sladokusce.

ROZEN TORTA SA MAKOM Očaravajuća poslastica ukusa koji priča priče, za pravo uživanje
Neodoljiva torta nestaće sa stola odmah.

KUGLOF SA KOKOSOM Mirisni desert koji budi uspomene na dane letovanja
Mekan i sladak, nećete moći da prestanete da ga jedete.

Komentari (0)