PRINCES KROFNE IZ BAKINE KUHINJE Kremaste i vazdušaste a mekane kao duša

Ivana Pavlović

19:00

Slatki kutak 0

Savršen slatkiš za obične dane kada vam se jede nešto slatko, ili svečanu trpezu.

princes krofne
Shutterstock

Princes krofne
Sastojci:

  • 5 jaja
  • 150 g brašna
  • 250 ml vode
  • ½ putera (125 g)
  • prstohvat soli

Za fil:

  • 600 ml mleka
  • 3 kese pudinga od vanile
  • 4 žumanca
  • 200 ml slatke pavlake
  • 20 g putera
  • 2 vanilin šećera
  • 6 kašika šećera
  • 2 kašike gustina
  • prah šećer za posipanje

Priprema:
Testo: Zakuvajte vodu s puterom, dodaj prstohvat soli i brašno. Mikserom mutite da se sjedine pa dodajte jedno po jedno jaje i stalno muteći dok ne dobijete sjajno testo. Kašikom ili kesom za ukrašavanje kolača stavljajte loptice testa u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 35 minuta, odnosno dok testo ne dobije smeđu boju.  Fil: Odvojte 100 ml mleka, a ostatak stavite da provri. Penasto umutite žumanca sa šećerom i dodajte 100 ml mleka, gustin i prah pudinga. Izmešajte da nema grudvica. U mleko koje se kuva stavite vanilin šećer i kad provri dodajte smesu od žumanaca, smanjite temperaturu i mutite mikserom dok ne dobijete gustu glatku smesu. Sklonite sa šporeta i dodajte puter, promešajte. Poklopite i ostavite da se ohladi. Umutite slatku pavlaku i pomešajte s ohlađenim filom muteći mikserom malom brzinom. Ohlađene kore presecite napola, donji deo napunite filom i poklopite gornjim delom. Pospite prah šećerom pre služenja.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading