POSNA VASINA TORTA Ukus se ne razlikuje od originala, nećete imati dilemu šta da pravite

Ivana Pavlović

15:00

Slatki kutak 0

Idealna za svečanu ili slavsku trpezu.

torta
Shutterstock

Potrebno je

  • 300 g posnog keksa 
  • 250 g oraha 
  • 250 g margarina 
  • 750 ml biljne slatke pavlake 
  • 100 g šećera u prahu + 2 kašike 
  • 100 g posne čokolade 
  • 1 pomorandža 

Priprema

Izblendajte keks i 120 g oraha zajedno. Zatim u činiji pomešajte pola količine mlevenog keksa, kao i pola količine mlevenih oraha. Smesi dodajte pola margarina, kao i pet kašika posne slatke pavlake. Smesu dobro sjedinite. U okrugli kalup nauljen i obložen pek papirom, sipajte smesu, lepo je poravnajte i utisnite. Umutite pavlaku koja vam je ostala sa šećerom u prahu. Onda u činiji pomešajte preostali margarin, pa mu dodajte šećer u prahu (2 kašike) i čokoladu. Sve dobro sjedinite mikserom, pa sipajte sok od pomorandže i rendanu koru, kao i pola količine umućene slatke pavlake. Sjedinite smesu dobro. Zatim dodajte ostatak oraha i keksa.  Promešajte pa sipajte preko keksa i poravnajte. Onda dodajte i preostalu umućenu slatku pavlaku i poravnajte. Na kraju, dekorišite sa seckanim orasima. Prijatno!

Možda vas zanima:

Vasina torta

VASINA TORTA Čuvena poslastica sa orasima koja u imenu krije istinitu priču

09:00

20 april, 2024

Slatki kutak

Nastala je 1908 godine u Paraćinu. Tamo su živeli Vasa i njegova supruga Jelena. Ona je bila slabog zdravlja. Kada je Jelena bila trudna, Vasa je našao najbolje stručnjake iz Beča Iako je njena trudnoća mogla da bude pogubna, rodila je zdravog sina. Jelenina majka ih je dočekala u Paraćinu sa velikom trpezom. Deo trpeze bila je i torta, napravljena, u čast njenog zeta Vase.

Vasina torta

Imamo ORIGINALNI recept za čuvenu Vasinu tortu: Osmislila ga je TAŠTA iz Paraćina za zeta VASU, a razlog će vas RASPLAKATI

19:00

7 mart, 2024

Sezonski recepti

Vasina torta krije ljubavnu priču iza svog imena. Nastala je 1908 godine u Paraćinu. Tamo su živeli Vasa i njegova supruga Jelena. Ona je bila slabog zdravlja. Kada je Jelena bila trudna, Vasa je našao najbolje stručnjake iz Beča Iako je njena trudnoća mogla da bude pogubna, rodila je zdravog sina. Jelenina majka ih je dočekala u Paračinu sa velikom trpezom. Deo trpeze bila je i torta, napravljena, u čast njenog zeta Vase.

Komentari (0)

Loading