POSNA VASINA TORTA Ukus se ne razlikuje od originala, nećete imati dilemu šta da pravite
Idealna za svečanu ili slavsku trpezu.

Potrebno je
Možda vas zanima:

VASINA TORTA Očaravajuća poslastica sa lepom ljubavnom pričom iza svog imena
Nastala je 1908 godine u Paraćinu. Tamo su živeli Vasa i njegova supruga Jelena. Ona je bila slabog zdravlja. Kada je Jelena bila trudna, Vasa je našao najbolje stručnjake iz Beča Iako je njena trudnoća mogla da bude pogubna, rodila je zdravog sina. Jelenina majka ih je dočekala u Paračinu sa velikom trpezom. Deo trpeze bila je i torta, napravljena, u čast njenog zeta Vase.

POSNA VASINA TORTA Čuvena poslastica koja ni malo ne zaostaje za originalom, a svi će tražiti dodatak
Neodoljiva poslastica sa orasima raspametiće goste i u posnoj varijanti.

VASINA TORTA Ljubav tašte prema zetu iskazana u poslastici koja oduševljava od 1908.godine
Nastala je 1908 godine u Paraćinu.

VASINA TORTA Čuvena poslastica sa orasima koja u imenu krije istinitu priču
Nastala je 1908 godine u Paraćinu. Tamo su živeli Vasa i njegova supruga Jelena. Ona je bila slabog zdravlja. Kada je Jelena bila trudna, Vasa je našao najbolje stručnjake iz Beča Iako je njena trudnoća mogla da bude pogubna, rodila je zdravog sina. Jelenina majka ih je dočekala u Paraćinu sa velikom trpezom. Deo trpeze bila je i torta, napravljena, u čast njenog zeta Vase.
- 300 g posnog keksa
- 250 g oraha
- 250 g margarina
- 750 ml biljne slatke pavlake
- 100 g šećera u prahu + 2 kašike
- 100 g posne čokolade
- 1 pomorandža
Priprema
Izblendajte keks i 120 g oraha zajedno. Zatim u činiji pomešajte pola količine mlevenog keksa, kao i pola količine mlevenih oraha. Smesi dodajte pola margarina, kao i pet kašika posne slatke pavlake. Smesu dobro sjedinite. U okrugli kalup nauljen i obložen pek papirom, sipajte smesu, lepo je poravnajte i utisnite. Umutite pavlaku koja vam je ostala sa šećerom u prahu. Onda u činiji pomešajte preostali margarin, pa mu dodajte šećer u prahu (2 kašike) i čokoladu. Sve dobro sjedinite mikserom, pa sipajte sok od pomorandže i rendanu koru, kao i pola količine umućene slatke pavlake. Sjedinite smesu dobro. Zatim dodajte ostatak oraha i keksa. Promešajte pa sipajte preko keksa i poravnajte. Onda dodajte i preostalu umućenu slatku pavlaku i poravnajte. Na kraju, dekorišite sa seckanim orasima. Prijatno!

LEDENE KOCKE SA ŠUMSKIM VOĆEM Kremasti desert koji u isto vreme i ledi i sladi
Osvežavajuće i lagane, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

BAKLAVA ROLAT Omiljena poslastica u malo drugačijem izdanju, prste da poližete
Fenomenalan desert za prave sladokusce.

ROZEN TORTA SA MAKOM Očaravajuća poslastica ukusa koji priča priče, za pravo uživanje
Neodoljiva torta nestaće sa stola odmah.

KUGLOF SA KOKOSOM Mirisni desert koji budi uspomene na dane letovanja
Mekan i sladak, nećete moći da prestanete da ga jedete.

Komentari (0)