ŠNENOKLE Penasti slatkiš čiji se recept prenosio generacijama, odmah vraća u dane detinjstva

Izvor: Ivana Pavlović

19:00

Slatki kutak 0

Topi se u ustima, zato najbolje stavite duplu meru.

šnenokle
Shutterstock

Potrebno je

Možda vas zanima:

  • 4 jaja 
  • 2 litra mleka
  • 1,5 kašike brašna
  • 100 g šećera
  • 1 kašičica ekstrakta od vanile
  • 2 kesice vanilin šećera

.

Priprema: 

U jednoj posudi mikserom umutite belanca, dok ne dobijete čvrst šne. U šerpu sipajte mleko, dodajte vanilin ekstrakt i ostavite da proključa. Onda smanjite temperaturu na najmanju, pa kašikom vadite umućena belanca i spuštajte u vruće mleko. Kuvajte po minut i po, sa svake strane, pa ih ređajte u činiju. Zasebno umutite šećer sa žumancima pa sve dobro sjedinite. Mleko iz kuvanih šnenokli stavite na ringlu da vri, pa smanjite vatru. Zatim polako dodajte smesu sa žumancima, uz neprestano mešanje. Kuvajte krem sve dok ne postane gust, pa skinite sa ringle. Ostavite da se krem prohladi. Preko gotovih šnenokli prelijte ohlađen krem. Prijatno!

 

 

Komentari (0)