ŠNENOKLE Penasti slatkiš čiji se recept prenosio generacijama, odmah vraća u dane detinjstva
Topi se u ustima, zato najbolje stavite duplu meru.
Potrebno je
- 4 jaja
- 2 litra mleka
- 1,5 kašike brašna
- 100 g šećera
- 1 kašičica ekstrakta od vanile
- 2 kesice vanilin šećera
.
Priprema:
U jednoj posudi mikserom umutite belanca, dok ne dobijete čvrst šne. U šerpu sipajte mleko, dodajte vanilin ekstrakt i ostavite da proključa. Onda smanjite temperaturu na najmanju, pa kašikom vadite umućena belanca i spuštajte u vruće mleko. Kuvajte po minut i po, sa svake strane, pa ih ređajte u činiju. Zasebno umutite šećer sa žumancima pa sve dobro sjedinite. Mleko iz kuvanih šnenokli stavite na ringlu da vri, pa smanjite vatru. Zatim polako dodajte smesu sa žumancima, uz neprestano mešanje. Kuvajte krem sve dok ne postane gust, pa skinite sa ringle. Ostavite da se krem prohladi. Preko gotovih šnenokli prelijte ohlađen krem. Prijatno!
Možda vas zanima:
ČOKOLADNE ŠNENOKLE Klasik na moderan način koji pomera granice dobrog ukusa
Ako volite klasične šnenokle, ove sa čokoladom ćete obožavati.
ŠNENOKLE Bakin recept za omiljen starinski desert koji se topi u ustima
Šnenokle ili "plutajuća ostrva" su francuski desert koji se pravi od snega od belanaca i vanilinog krema.
ŠNENOKLE Starinska poslastica popularna zbog Milene Dravić, a topi se u ustima
Desert nastao u 19. veku u Beču. Ime potiče od nemačke reči „schneeball“, što znači „lopta snega“ i ukazuje na karakterističan izgled ovog neodoljivog slatkiša. Ako ste gledali Metlu bez drške niste mogli da ne primetite komšinicu Dušku koja je stalno nosila sa sobom šerpicu šnenokli. Kultna uloga Milene Dravić proslavila je na mrežama, ovaj starinski desert, za koji je potrebno samo 5 jednostavnih sastojaka.
ŠNENOKLE Starinska poslastica iz bakine kuhinje koja vraća u detinjstvo
Donosimo vam stari, tradiocionalni recept za šnenokle.
TORTA LEJDI DI Lagana i kremasta poslastica za prave sladokusce, poćiće vam voda na usta
Kremasti spoj kokosa sa pudingom oduševiće i one izbirljive.
TORTA OD PALAČINKI Mirisna poslastica koja se pravi brzo i lako, a keks joj daje posebnu draž
Ako volite palačinke, ovu tortu ćete obožavati.
PROFITEROLE Slične kao princes krofne a opet posebne, sa sočnim filom i vazdušastim testom
Neodoljive krofnice sa čokoladnim prelivom raspametiće i one izbirljive.
BAKLAVA SA POMORANDŽOM Sočni desert koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim, po starom bakinom receptu
Ako volite klasičnu baklavu, ovu ćete da obožavate.
PEČENE JABUKE SA CIMETOM I ORASIMA Mirisni desert gotov začas, a ukusa koji priča priče
Fenomenalan slatkiš savršen za dolazak iznenadnih gostiju.
Komentari (0)