LENINA TORTA Očaravajuća poslastica raspametiće i one izbirljive
Neodoljiva torta sa kafom oduševiće i one koji ne vole slatko.

Potrebno je
Možda vas zanima:

GREJS KELI TORTA Kremasta poslastica od koje će vam poći voda na usta
Raskošna poslastica savršena je za svaku svećanu trpezu.

DOBOŠ TORTA Čuvena mađarska poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu
Raskošna torta bogatog ukusa pun je pogodak za rođendane i bitne događaje.

VASINA TORTA Očaravajuća poslastica sa lepom ljubavnom pričom iza svog imena
Nastala je 1908 godine u Paraćinu. Tamo su živeli Vasa i njegova supruga Jelena. Ona je bila slabog zdravlja. Kada je Jelena bila trudna, Vasa je našao najbolje stručnjake iz Beča Iako je njena trudnoća mogla da bude pogubna, rodila je zdravog sina. Jelenina majka ih je dočekala u Paračinu sa velikom trpezom. Deo trpeze bila je i torta, napravljena, u čast njenog zeta Vase.

REFORMA TORTA Čokoladni klasik sa orasima za svaku svečanost
Savršena za rođendane, proslave i sve važne događaje.
Za koru:
- 250 g čokoladnih napolitanki
- 50 g margarina
- 50 g mleka
Za fil:
- 550 ml slatke pavlake
- 2 kašike turske kafe
- 100 g šećera
- 1 kašika ruma
- 1 kašičica arome vanile
- 1 kesica želatina
- 3 kašike narendane čokolade
Priprema:
Izmrvite napolitanke, pa u njih dodajte margarin istopljen na tihoj vatri sa mlekom. Sjedinite i prstima formirajte koru u kalupu za tortu. Za kafu, u 250 ml proključale vode sa šećerom dodajte dve kašike kafe i ostavite da se ohladi. Želatin pripremite prema uputstvu sa kesice. Slatku pavlaku umutite, dodajte rum i vanilu. Izmešajte da se sjedini. Dodajte ohlađenu kafu i pripremljen želatin. Umutite mikserom. Sipajte na koru i rasporedite. Ukrasite rendanom čokoladom i ostavite u frižideru da se stegne, najmanje pet sati.

ČUPAVI KOLAČ OD BUNDEVE Mirisan i mekan kao pamuk, za prave sladokusce
Mirisni desert oduševiće i one koji ne vole bundevu.

KOLAČ OD POMORANDŽE Aromatični desert koji uspeva svima, nema ko vam neće tražiti recept
Pravi se lako, a osvežiće vas u trenu.

KEKSIĆI SA LIMUNOM U savršenom kiselkasto-slatkom spoju, a super idu uz čaj
Prave se brzo i lako, a izuzetno ukusni.

SLATKA PROJA SA DŽEMOM Klasik na drugačiji način, po receptu bez mane
Ako volite klasičnu proju, njenu slatku verziju ćete obožavati.

ČERVIŠ Čuveni nemački desert s višnjama koji se topi u ustima
Sladak i ukusan, pravićete stalno.
Komentari (0)