LEPA BRENA TORTA Raskošna poslastica nazvana po čuvenoj pevačici, a topi se u ustima

Ivana Pavlović

15:00

Slatki kutak 0

Torta koja je uživala veliku popularnost 80 ih godina 20 veka, ostaviće bez daha i one izbirljive. Bogata, kalorična i čokoladna uskrasiće svaku svečanu trpezu.

lepa brena torta
Shutterstock

Potrebno je

Za jednu koru:

  • 6 belanaca
  • 12 kašika šećera
  • 12 kašika oraha
  • 2 kašike brašna

Za prvi fil:

  • 18 žumanaca
  • 200 g šećera
  • 150 g čokolade
  • 1 margarin

Za drugi fil:

  • 300 g oraha
  • 100 ml mleka
  • 125 g margarina
  • 200 g prah šećera

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite belanca i šećer. Dodajte orahe i brašno. Smesu preručite u pleh obložen pek papirom pa ravnomerno rasporedite. Pecite oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Ponovite postupak i za preostale 2 kore, ukupno treba da imate 3.  Žumanca i šećer skuvajte na pari pa kuvanoj smesi dodajte čokoladu, za prvi fil. Kada se fil prohladi, dodajte margarin. U šerpu sipajte mleko pa pustite da provri, a zatim dodajte šećer i orahe. Kada se drugi fil prohladi, dodajte i margarin. Tortu filujte sledećim redosledom:prva kora-fil 1-fil 2-druga kora-fil 1-fil 2-treća kora. Ukrasite po želji. Prijatno!

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading