BRZI NEPEČENI KOLAČ SA KAFOM BOLJI OD KLASIČNOG Topi se u ustima, a uspeće i početnicima
Neodoljivi desert nestaće sa stola odmah.
Potrebno je
- 500 ml mleka
- 100 g šećera
- 3 kašike kukuruznog brašna
- 30 ml vode
- 2 kašičice instant kafe
- 2 kašike vrele vode
Dodatno
- 2 kašičice šećera
- 2 kašičice instant kafe
- malo ključale vode
Priprema:
Šećer dodajte u mleko, a vrelu vodu pomešajte sa kafom. Dodajte kafu u mleko, sve promešajte pa dodajte pomešan skrob sa vodom i kuvajte, dok se ne zgusne. Na dno posude stavite keks, pa premažite fil. U frižideru ostavite 2 sata. Umutite penasto šećer, kafu i vodu. Prelijte preliv preko kolača. Prijatno!
Možda vas zanima:
KOLAČ SA KAFOM Kremast i aromatičan, nema ko će ostati na samo jednom parčetu
Mirisan i sočan, za prave sladokusce.
MRAMORNI KOLAČ SA KAFOM Rapsodija ukusa u desertu koji spaja slatko i omiljeni napitak
Savršenog ukusa, po receptu bez mane.
SLATKI KOLAČ SA KAFOM Neodoljivi desert koji se topi u ustima, u spoju sa omiljenim napitkom
Ako volite slatkiše, ovaj sa kafom ćete obožavati.
BRZI KAFE KOLAČ Penasti desert mekan kao duša raspametiće i one koji ne vole slatko
Ako volite kafu, ovaj brzi kolač ćete obožavati.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)