ROZEN TORTA SA MAKOM BOLJA OD ONE KLASIČNE Nepečena poslastica koja se smaže za tren oka

Ivana Pavlović

10:00

Slatki kutak 0

Neodoljiva poslastica idealna za obiične dane kada vam se jede nešto slatko, ali i slavsku trpezu.

posna rozen torta sa makom
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 pakovanje posnih kora
  • 500 g maka 
  • 500 g šećera 
  • 300 g vode 
  • 1 margarin 
  • 1 limun
  • 200 g prah šećera 
  • 3 kašike vrele vode 
  • 3 kašike vrele vode 
  • nekoliko kapi ulja 

Priprema

U jednu šerpu sipajte šećer i vodu da provre, onda lagano poparite mak i dodajte margarin. Pomešajte ceđeni limun sa vodom, pa time premažite kore za tortu. Onda filujte makom. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal. Napravite fondan od umućenog prah šećera sa vrelom vodom i uljem, pa time premažite poslednju koru torte. Bon appetit!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading