ROZEN TORTA SA MAKOM BOLJA OD ONE KLASIČNE Nepečena poslastica koja se smaže za tren oka
Neodoljiva poslastica idealna za obiične dane kada vam se jede nešto slatko, ali i slavsku trpezu.
![posna rozen torta sa makom](/data/images/2023-03-22/49400_mak-shutterstock-523309732_f.jpg?timestamp=1716415200)
Potrebno je
- 1 pakovanje posnih kora
- 500 g maka
- 500 g šećera
- 300 g vode
- 1 margarin
- 1 limun
- 200 g prah šećera
- 3 kašike vrele vode
- 3 kašike vrele vode
- nekoliko kapi ulja
Priprema
U jednu šerpu sipajte šećer i vodu da provre, onda lagano poparite mak i dodajte margarin. Pomešajte ceđeni limun sa vodom, pa time premažite kore za tortu. Onda filujte makom. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal. Napravite fondan od umućenog prah šećera sa vrelom vodom i uljem, pa time premažite poslednju koru torte. Bon appetit!
Možda vas zanima:
![rozen torta](/data/images/2024-05-16/87846_shutterstock-776799028_f.jpg)
ROZEN TORTA Fenomenalna poslastica za sva vremena i prilike, otopićete se od miline
Idealna za svečanu i slavsku trpezu.
![posna rozen torta](/data/images/2024-05-02/86666_shutterstock-1583825293_f.jpg)
POSNA ROZEN TORTA Ni malo ne zaostaje za originalom, a kao stvorena za uživanje
Ako volite klasičnu rozen tortu, obožavaćete i njenu posnu verziju.
![rozen torta sa makom](/data/images/2023-11-27/69047_rozen-torta-smanjena-524524288_f.jpg)
ROZEN TORTA SA MAKOM Gotova za 30 min, može da bude i mrsna i posna
Napravite za pola sata rozen tortu sa makom. Uspeće i totalnim početnicima, a Vaši gosti će biti oduševljeni. Ako stavite posne kore, margarin i biljno mleko, dobićete posnu verziju ove torte.
![posna rozen torta](/data/images/2022-03-16/23296_shutterstock-1699635196_f.jpg)
BRZA POSNA ROZEN TORTA U savršenoj harmoniji oraha i ružičaste glazure
Rozen torta može da se napravi i u posnoj varijanti. Pravi se jako brzo, samo treba malo da promenite neke sastojke, i spremna je.
![čizkejk u čaši](/data/images/2024-06-14/90776_cizkejk-u-casi_f.jpg)
POSNI ČIZKEJK U ČAŠI Brzi desert kada navrate iznenadni gosti, a topi se u ustima
Pravi se lako, a otopićete se od miline.
![dunavski talaski kolač](/data/images/2024-06-14/90737_shutterstock-2258530009_f.jpg)
DUNAVSKI TALASI Omiljeni starinski kolač koji obožava Evropa, a budi nostalgiju
Naziv je dobio zbog različitih slojeva koji podsećaju na talase Dunava.
![francuski kolač sa pomorandžom](/data/images/2024-06-13/90691_shutterstock-2302513297_f.jpg)
FRANCUSKI KOLAČ OD POMORANDŽE Osvežavajući desert koji će vas rashladiti u toplim danima
Ukućani će stajati u redu za još, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
![posna karamel torta](/data/images/2024-06-14/90742_shutterstock-519827530-1_f.jpg)
POSNA KARAMEL TORTA Nepečena očaravajuća poslastica koja se topi u ustima, a miriše na nedelju
Neodoljivu poslasticu pravićete i u danima kada mrsite, koliko je dobra.
![meringe desert](/data/images/2024-06-13/90690_shutterstock-1860818983_f.jpg)
MERINGE DESERT SA MALINAMA Penasti rolat koji se topi u ustima, otopićete se od miline
Rolat bez premca za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.
Komentari (0)