BRAUNI Popularni desert koji obara s nogu, a uspeće i početnicima u kuhinji

Ivana Pavlović

09:00

Slatki kutak 0

Sočni desert za sve prilike.

brauni
Shutterstock

Potrebno je

  • 200 g čokolade za kuvanje
  • 200 g putera
  • 2 kašike pripremljene jake filter kafe
  • 100 g šećera
  • 4 jaja
  • 35 g brašna
  • 1/4 kašičice soli

Priprema:
Na pari otopite čokoladu, puter i kafu. Kada se otopi, umešajte 50 g šećera. Umutite mikserom žumanca i preostali šećer. Umešajte otopljenu čokoladu, pa preko prosejte brašno i so. Dobro izmešajte. Mikserom umutite čvrsta belanca pa ih pažljivo umešajte u smesu od čokolade. Pleh dimenzija 20x20 cm obložite papirom za pečenje i sipajte masu. Pecite brauni u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 40 minuta. Prijatno!

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading