MOCART ČIZKEJK Klasik bez premca sa pistaćima i lešnik kremom, za one izbirljive
Za sve ljubitelje čuvenog kolača sa sirom.
Potrebno je
Za fil:
- 200 ml slatke pavlake
- 330 g kremastog sira
- 200 g maskarpone sira
- 70 g šećera u prahu
- 3 kašike namaza od pistaća
Za podlogu:
- 200 g mlevenog keksa
- 70 g marcipana
- 100 g otopljenog putera
Za preliv:
- 1 kašika lešnik krema
- 200 g bele čokolade
Za posipanje
- sirovi pistaći
Priprema
Pomešajte slatku pavlaku, kremasti sir, maskarpone, šećer u prahu i namaz od pistaća, pa umutite dok ne dobijete kremastu strukturu. Zasebno u posudu stavite mleveni keks pa dodajte marcipan i otopljen puter. Rukama sjedinite sastojke. U pleh obložen papirom za pečenje prebacite i utisnite smesu sa mlevenim keksom. Utisnite da dobijete podlogu, pa preko rasporedite fil od pistaća. Premažite lešnik krem na više mesta pa prošarajte čačkalicom, treba da dobijete zeleno braon šare. Otopite na pari belu čokoladu pa namažite preko lešnika krema i prošarajte čačkalicom. Pospite seckane pistaće po ivicama kolača. Ostavite čizkejk u frižideru 6 sati da se dobro prohladi i stegne. Prijatno!
ANĐEOSKI KOLAČ Vazdušasti desert mekan kao duša koji se uklapa u svaku dijetu
Lagan i vazdušast američki kolač napravićete lako a uzećete parče više.
RATLUK OD JAGODA Ni malo ne zaostaje za onim kupovnim, a mekan kao duša
Starinski slatkiš možete da napravite i kod svoje kuće, priprema nije komplikovana, a osvaja ukusom.
POSNI SLADOLED OD POMORANDŽE Gotov začas, a pravi raj za sladokusce, pravićete stalno
Ako volite sladoled možete lako sami da ga napravite kod kuće.
LETNJI SUFLE Maline i kupine mu daju poseban šmek, a uspeće i potpunim početnicima
Mekan, ukusan i sladak, nestaće sa stola u roku od odmah.
DOMAĆI SLADOLED OD BANANE Uspeva svima, a topi se u ustima, pravo letnje osveženje
Gotov za 10 minuta, a nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)