MOCART ČIZKEJK Klasik bez premca sa pistaćima i lešnik kremom, za one izbirljive

Ivana Pavlović

10:00

Slatki kutak 0

Za sve ljubitelje čuvenog kolača sa sirom.

mocart čizkejk
Shutterstock

Potrebno je

Za fil:

  • 200 ml slatke pavlake
  • 330 g kremastog sira 
  • 200 g maskarpone sira
  • 70 g šećera u prahu
  • 3 kašike namaza od pistaća

Za podlogu:

  • 200 g mlevenog keksa 
  • 70 g marcipana
  • 100 g otopljenog putera

Za preliv:

  • 1 kašika lešnik krema
  • 200 g bele čokolade

Za posipanje

  • sirovi pistaći 

Priprema

Pomešajte slatku pavlaku, kremasti sir, maskarpone, šećer u prahu i namaz od pistaća, pa umutite dok ne dobijete kremastu strukturu. Zasebno u posudu stavite mleveni keks pa dodajte marcipan i otopljen puter. Rukama sjedinite sastojke. U pleh obložen papirom za pečenje prebacite i utisnite smesu sa mlevenim keksom. Utisnite da dobijete podlogu, pa preko rasporedite fil od pistaća. Premažite lešnik krem na više mesta pa prošarajte čačkalicom, treba da dobijete zeleno braon šare. Otopite na pari belu čokoladu pa namažite preko lešnika krema i prošarajte čačkalicom. Pospite seckane pistaće po ivicama kolača. Ostavite čizkejk u frižideru 6 sati da se dobro prohladi i stegne. Prijatno!

Komentari (0)

Loading