FRANCUSKI KOLAČ OD POMORANDŽE Osvežavajući desert koji će vas rashladiti u toplim danima
Ukućani će stajati u redu za još, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
![francuski kolač sa pomorandžom](/data/images/2024-06-13/90691_shutterstock-2302513297_f.jpg?timestamp=1718316000)
Potrebno je
- 350 g mekog brašna
- 250 g margarina
- 120 g šećera
- 50 g kakaoa
- 3 kašike hladne vode
- 4 jaja
- 2 pomorandže
- 150 ml soka od pomorandže
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Margarin umutite sa 100 g šećera. Dodajte 300 g brašna i rukom umesite testo. Onda ga umotajte u foliju i ostavite u frižideru sat vremena. Nakon što se prohladi, stavite u okrugli kalup kao koru. Zasebno umutite jaja sa 20 g šećera, pa dodajte 50 grama brašna, sok od pomorandže i narendanu koru pomorandže. Testo prelijte filom. Prebacite u pleh obložen pek papirom. Pecite kolač oko 30 do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prijatno!
Možda vas zanima:
![krempita](/data/images/2024-03-20/81408_shutterstock-142065730_f.jpg)
KREMPITA Starinski desert iz bakine kuhinje mekan kao duša
Kremasti desert koji se topi u ustima, nestaće sa stola odmah.
![kolač sa kupinama](/data/images/2024-06-17/91124_brzi-kolac-sa-kupinama_f.jpg)
BRZI KOLAČ SA KUPINAMA Desert koji se ne odbija, uzećete parče više
Desert za sva vremena i prilike, a nestaće sa stola odmah.
![dijetalni čizkejk](/data/images/2023-01-11/43848_dijetetski-cizkejk-1161319339_f.jpg)
DIJETALNI ČIZKEJK IDEALAN ZA DANE NA DIJETI Ne morate da brojite kalorije, a topi se u ustima
Ni malo ne zaostaje ukusom za originalom, a uspeće svima.
![šuškavi kolač sa jagodama](/data/images/2024-06-14/90788_suskava-jogobela-2_f.jpg)
IVANIN ŠUŠKAVI KOLAČ SA JAGODAMA SE TOPI U USTIMA Sa dosta fila i bogatim ukusom, pravićete stalno
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Ivane Miljanović iz Sremske Mitrovice
![pistać loptice](/data/images/2024-05-16/87831_pistac-lopticee_f.jpg)
PISTAĆ BOMBICE Slatke i fenomenalne, otopićete se od miline
Neodoljivi zalogajčići ukrasiće svaku svečanu i slavsku trpezu.
![čizkejk sa lavandom](/data/images/2024-05-29/89127_shutterstock-597669692_f.jpg)
ČIZKEJK SA LAVANDOM BOLJI OD KLASIČNOG Mekan kao duša, a pomera granice dobrog ukusa
Fenomenalan i sladak, a topi se u ustima.
![pužići sa rogačem](/data/images/2024-02-28/78806_shutterstock-104985287_f.jpg)
PUŽIĆI SA ROGAČEM BOLJI OD ONIH KLASIČNIH Proveren recept za pravo zadovoljstvo
Još bolji od kupovnih, klasik koji se ne odbija.
![keks torta](/data/images/2024-05-01/86585_shutterstock-1999680854_f.jpg)
BRZA POSNA KEKS TORTA Uspeva i početnicima, a žele bonbone daju posenu čar
Svima uspeva, a topi se u ustima.
![posne keks praline](/data/images/2024-06-19/91383_shutterstock-1624495795_f.jpg)
POSNE KEKS PRALINE Savršeni kolači za slavsku trpezu, a tope se u ustima
Ni malo ne zaostaju za mrsnom verzijom, a pojedu se u trenu.
Komentari (0)