ČOKOLADNI KOH Još slađi i ukusniji od originala, pravićete stalno

Ivana Pavlović

17:00

Slatki kutak 0

Desert mekan kao duša u kombinaciji sa neodoljivom čokoladom.

čokoladni koh
Shutterstock

Potrebno je

  • 7 manjih jaja
  • 5 kašika šećera
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 6 kašika griza
  • 3 kašike kakao praha
  • 2 kašike brašna
  • pola kesice praška za pecivo

Za preliv:

  • 1 l mleka
  • 5 kašika šećera
  • 150 g čokolade za kuvanje

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja i šećere u penastu smesu. Dodajte kakao, griz, brašno i prašak za pecivo, pa varjačom dobro sjedinite. U pleh obložen pek papirom izlijte smesu. Pecite oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Čačkalicom proverite da li je kolač pečen. U šerpu zakuvajte mleko pa dodajte šećer i čokoladu, i mešajte, dok se čokolada ne otopi. Ostavite pečen kolač par minuta da se prohladi. Prelijte pripremljenom glazurom pa secite na kocke. Prijatno!

 

Komentari (0)

Loading