SLADOLED SA KAFOM Fenomenalni desert sa ukusom omiljenog napitka, pravićete stalno
Savršen spoj kafe i deserta, za ljubitelje slatkog i one izbirljive.
Potrebno je
- 450 ml mleka
- 450 ml slatke pavlake
- 4 žumanca
- 150 g šećera
- 250 ml instant kafe
Priprema:
U šerpu sipajte mleko i slatku pavlaku i stavite na šporet da se zagreju. Umutite žumanca sa šećerom da se šećer istopi. Kada se mleko i pavlaka zagreju do ključanja, sipajte umućena žumanca i mešajte na tihoj vatri nekoliko minuta da se smesa zgusne. Znaćete da je gotovo kada počne da se lepi za varjaču. Sklonite sa šporeta i sipajte kafu. Izmešajte, sipajte sladoled u plastičnu posudu s poklopcem i kad se prohladi, stavite u zamrzivač. Prijatno!
Možda vas zanima:
SLADOLED SA KAFOM NIKO NE ODBIJA Savršen spoj neodoljivih ukusa osvojiće i one koji ne vole slatko
Neodoljivi desert nestaće sa stola odmah.
DOMAĆI SLADOLED OD AVOKADA I KAKAO PRAHA Svi će vam tražiti recept, savršen za vrele dane
Najbolje stavite odmah duplu meru.
DOMAĆI SLADOLED OD BOROVNICA Treba vam samo 3 sastojaka, a bolji skoro niste jeli
Najbolje odmah stavite duplu meru.
SLADOLED OD KOKOSA Savršena letnja poslastica i sladi i hladi, a treba vam samo 3 sastojka
Bićete oduševljeni ukusom.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)