UKUSNIJI OD KUPOVNOG! Kinder pingvin kolač se topi u ustima kao sladoled, deca će ga obožavati!
Napravite domaću varijantu popularnog slatkiša i oduševite celu porodicu.
Sastojci:
Biskvit:
6 kašika brašna
6 kašika šećera
6 jaja
6 kašika vrele vode
1 prašak za pecivo
3 kašike kakaoa
Fil:
3 sirna namaza (210 g)
5 kašika šećera u prahu
1/2 l slatke pavlake
1 kesica želatina u prahu
Čokoladni premaz:
100 g čokolade za kuvanje
50 g putera
1 kašika ulja
50 ml vode
Glazura:
100 g čokolade za kuvanje
50 g putera
1 kašika kakaoa
Priprema:
Biskvit: Žumance umutiti sa šećerom i vrelom vodom dok smesa ne postane gusta i kremasta. Dodati pomešane kakao, prašak za pecivo i brašno kašiku po kašiku i neprestano mutiti mikserom. Ručno umešati umućen sneg od belanaca. Sipati u podmazan pleh i peći u zagrejanoj rerni na 175 stepeni oko 40 minuta. Ohlađeni biskvit preseći na dva jednaka dela.
Fil: Želatin pripremite prema uputstvu sa kesice. Sirni namaz mikserom umutite sa šećerom, dodajte slatku pavlaku i čvrsto umutite. Želatin otopite na tihoj vatri i polako dodajte uz mešanje u smesu od sira.
Čokoladni premaz: Sjedinite na tihoj vatri puter, ulje i vodu, sklonite sa vatre i dodajte izlomljenu čokoladu. Mešajte dok se ne istopi.
Glazura: Na vatri zagrejati puter i kakao, skloniti i dodati čokoladu, mešati dok se ne rastopi.
Slaganje: Prvu koru namažite polovinom fila. Preko namažite čokoladni premaz i stavite u frižider na 15 minuta. Zatim stavite drugu polovinu fila i preko njega drugu koru. Prelijte kolač toplom glazurom i ostavite preko noći u frižideru da se stegne.
ČOKOLADNI SUFLE Rapsodija ukusa na francuski način, za prave ljubitelje slatkiša
Neodoljiv i mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
AMERIČKE PALAČINKE Pufnaste, sočne i meke, popravljaju dan u trenu
Fenomenalne, sočne i neodoljive.
RUM TORTA Očaravajuća, nepečena poslastica skupog ukusa koja obara s nogu
Ako volite rum, ovu tortu ćete obožavati.
SOČNI KUGLOF Mirisni kolač kao osmišljen za svečanu trpezu, a mekan kao pamuk
Sočni kolač skupog ukusa oboriće s nogu sve koji ga budu probali.
TIRAMISU Donosimo vam originalni italijanski recept za najlepši kolač sa kafom
Ako volite slatkiše i kafu, ovaj klasik italijanske kuhinje ćete obožavati.
Komentari (0)