BAKLAVA SA MAKOM Najlepša slatka pita koju ste jeli, svi će tražiti dodatak!
Baklava sa makom je sočna poslastica kojoj niko ne može da odoli.
Sastojci:
500 g kora za pitu
300 g mlevenog maka
4 jaja
1 čaša (od jogurta) ulja
1 čaša šećera
1 čaša jogurta
2 kašike brašna
1 prašak za pecivo
Preliv:
3 šoljice (200 ml) vode
3 šoljice šećera
2 vanilin šećera
Priprema:
Umutite jaja sa šećerom pa dodajte ostale sastojke. Mažite svaku koru filom (stavljajte jednu srednju kutlaču) i ređajte jednu na drugu u podmazan pleh. Isecite na kocke i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 40 minuta. Preliv: Stavite oba šećera i vodu da provre, pa ohladite. Vrelu baklavu prelijte hladnim prelivom.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)