ČOKOLADNE OBLANDA ROLNICE Desert koji se pojede u trenu, za prave sladokusce
Preukusne i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je
- 2 lista male oblande
- 120 g margarina
- 120 g prah šećera
- 120 g čokolade za kuvanje
- 30 g kakao praha
- 1 kašika ruma
- 2 kašika mlevenih oraha
Za glazuru
- 50 g čokolade za kuvanje
- 1 kašika ulja
Priprema
Između dve mokre krpe stavite listove oblande pa ostavite tako. Kad povuku vlagu i omekšaju rasecite ih na dva dela po dužini.U jednoj posudi penasto umutite margarin i prah šećer, pa dodajte otopljenu čokoladu, kakao, mlevene orahe i kašiku ruma. Promešajte dobro da se sastojci sjedine. Filujte listove oblande pripremljenom smesom. Umotajte tanke rolatiće od oblande pa ih malo kotrljajte napred-nazad po stolu kako bi vam bili jednake debljine i kako bi se lepo spojile ivice. Nemojte previše da pritiskate. Onda ostavite da se stegnu pa ih isecite na 6 delova svaki, da ukupno dobijete 24 rolnice. Prijatno!
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)