ČOKOLADNE OBLANDA ROLNICE Desert koji se pojede u trenu, za prave sladokusce
Preukusne i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je
- 2 lista male oblande
- 120 g margarina
- 120 g prah šećera
- 120 g čokolade za kuvanje
- 30 g kakao praha
- 1 kašika ruma
- 2 kašika mlevenih oraha
Za glazuru
- 50 g čokolade za kuvanje
- 1 kašika ulja
Priprema
Između dve mokre krpe stavite listove oblande pa ostavite tako. Kad povuku vlagu i omekšaju rasecite ih na dva dela po dužini.U jednoj posudi penasto umutite margarin i prah šećer, pa dodajte otopljenu čokoladu, kakao, mlevene orahe i kašiku ruma. Promešajte dobro da se sastojci sjedine. Filujte listove oblande pripremljenom smesom. Umotajte tanke rolatiće od oblande pa ih malo kotrljajte napred-nazad po stolu kako bi vam bili jednake debljine i kako bi se lepo spojile ivice. Nemojte previše da pritiskate. Onda ostavite da se stegnu pa ih isecite na 6 delova svaki, da ukupno dobijete 24 rolnice. Prijatno!
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)