ČOKO KOKOS KUGLICE Slatki zalogajčići koji mirišu na more i plažu, a mekani kao duša
Ako umesto obične čokolade stavite onu za kuvanje, a umesto kravljeg mleka i slatke pavlake biljnu, dobićete posnu verziju ovog deserta.
Potrebno je
- 200 g kokosovog brašna
- 100 g mleka u prahu
- 100 g šećera u prahu
- 200 ml slatke pavlake
- 100 g čokolade
- 3 kašike ulja
Priprema
U jednoj posudi kašikom pomešajte kokos, šećer u prahu i mleko u prahu. Umešajte neumućenu slatku pavlaku, prvo kašikom, pa onda sjedinite rukama. Uzimajte po malo od smese pa oblikujte kuglice. Otopite čokoladu sa uljem. Svaku kuglicu umačite u čokoladnu glazuru pa pustite da se osuši. Bon appetit!
Možda vas zanima:
PISTAĆ KUGLICE Treba vam samo 3 sastojka, naprave se očas posla, a smažu odmah
Od navedene količine dobićete 10 većih kuglica.
TIRAMISU KUGLICE Ako volite čuveni italijanski desert ove kolačiće ćete obožavati
Savršeni sitni kolači sa kafom koji pomeraju granice dobrog ukusa.
ŠARENE KUGLICE Brzi desert savršen za slavsku trpezu, prste da poližete
Mekane i slatke, svaki zalogaj je raj za sladokusce.
RUM KUGLICE Slatkiš bez mane koji se smaže u jednom zalogaju
Neodoljive i slatke, a gotove začas.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)