KARAMEL KEKS TORTA Kremasta i neodoljiva poslastica koja uspeva svima, a nestaće sa stola odmah
Bićete oduševljeni, a nema ko vam neće tražiti dodatno parče.
Potrebno je
Za kore:
- 12 belanca
- 12 kašika šećera
- 9 kašika mlevenog keksa
- 3 kašike brašna
- 3 kašike kakao praha
- kašičica praška za pecivo
Za prvi fil :
- 12 žumanca
- 200 g šećera
- 2 pudinga sa ukusom karamele
- 7 dl mleka
- 200 g mlevenog keksa
- 250 g putera
- 200 g čokolade sa ukusom karamele
Za drugi fil:
- 200 g šlag krema u prahu
- 2 dl mleka
Za natapanje kora:
- 3 dl čokoladnog mleka
Za premazivanje torte:
- 200 ml slatke pavlake
- 150 g čokolade
Priprema
4 belanca umutite sa 4 kašike šećera. Dodajte 3 kašike mlevenog keksa, kašiku brašna, kašiku kakaoa i na vrh kašičice praška za pecivo. Smesu izlijte u kalup obložen pek papirom. Pecite oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Ponovite postupak još dva puta, da dobijete ukupno 3 kore. U jednu šerpicu sipajte 5 dl mleka i stavite da se kuva. Žumanca umutite sa šećerom, pa dodajte pudinge od karamele i preostalo mleko. Sipajte u kuvano mleko i kuvajte, sve dok se ne zgusne. U mlako mleko dodajte umućen puter, otopljenu čokoladu i mleveni keks. Zasebno, umutite šlag krem sa mlekom. Na tacnu stavite koru, natopite čokoladnim mlekom, pa premažite polovinom prvog fila, pa polovinom drugog. Ponovite postupak. Otopite slatku pavlaku sa čokoladom na pari. Ostavite da se prohladi pa umutite mikserom. Premažite okolo i sa strane tortu ovim kremom. Dekorišite sa ružicama od šlaga. Prijatno!
Možda vas zanima:
POSNA TORTA SA VIŠNJAMA MAMI NA PARČE VIŠE I dupla mera će biti malo
Ješćete je i mrsnim danima.
BRZA TORTA SA MALINAMA Gotova dok trepnete, a po ukusu joj nema ravne
Nema ko vam neće tražiti dodatno parče.
LENINA TORTA SA KAFOM Kremasta i neodoljiva, a nema paljenja šporeta
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
SLADOLED TORTA OD 3 SASTOJKA I ledi i sladi u isto vreme, a gotova za 5 minuta
Kremasta i osvežavajuća, za sve prilike.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)