CIMET ROLNICE Mirisne i mekane kao pamuk, a tope se u ustima
Slatke i mekane, obožavaće svi ukućani.

Potrebno je
- 130 ml toplog mleka
- 21 g svežeg kvasca
- 15 g šećera
- 500 g brašna
- pola kašičice soli
- 1 puna kašičica praška za pecivo
- 170 g jogurta
- 1 jaje
Za nadev
- 100 g istopljenog putera
- 120 g smeđeg šećera
- 2 kašičice cimeta
Za preliv
- 120 g krem sira
- 120 g prah šećera
- 50 g omekšalog putera
- 1 kašičica arome vanile
Priprema
U toplo mleko izdrobite kvasac, dodajte šećer i ostavite da odstoji par minuta. U drugu činiju stavite sve ostale sastojke, dodajte mleko i kvasac i umesite. Možete rukom da umesite. Testo treba da bude glatko. Nakon toga prekrijte činiju i ostavite testo da odstoji 1h na sobnoj temperaturi. Posle, testo razvučete na brašnjavoj podlozi u pravougaonik dimenzija otprilike 45x35cm. Onda namažete nadev preko celog testa, idite skroz do ivica. Urolajte testo po dužoj strani i secite ga na 12 jednakih delova. Isečene rolnice stavite u pleh obložen pek-papirom i ostavite ih da odstoje tamo još 20 minuta. Zatim ih pecite na 190 stepeni oko 25 minuta. Nakon pečenja umutite preliv i bogato rasporedite preko rolnica. Najlepše su dok su mlake.
Možda vas zanima:

CIMET ROLNICE Mirisne i slatke, još bolje od onih kupovnih, za pravo uživanje
Aromatično pecivo nestače sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.

CIMET ROLNICE SA BUNDEVOM Neodoljivi desert kao stvoren za jesen, poći će vam voda na usta
Najbolje služite uz šolju čaja ili kafe.

ROLNICE SA MAKOM BOLJE OD KLASIČNIH Ni malo ne zaostaju za onim kupovnim, a smažu se u momentu
Sočne i mekane kao pamuk, za pravo uživanje.

PICA ROLNICE SPREMNE ZA 20 MINUTA Savršena večera koju svi vole, a priprema je nikad lakša i jednostavnija
Sočne i slasne, najbolje odmah stavite duplu meru.

LAVA KOLAČ SAVRŠEN ZA IZNENADNE GOSTE Uspeva i potpunim početnicima, a neponovljivog ukusa
Sočan i čokoladan, bićete oduševljeni.

TULUMBE KAO IZ BAKINE KUHINJE Sočne, slatke, mekane kao duša i tope se u ustima!
Savršene za sve prilike, pravićete stalno.

DOMAĆI SLADOLED OD MALINA Rapsodija ukusa koja se pamti, za pravo letnje osveženje
Rashladiće vas i osvežiti u trenu.

SLADOLED PITA SA KIKIRIKIJEM I KARAMELOM Sladi i rashlađuje u isto vreme, za uživanje koje se pamti
Sočna i kremasta, ukusa koji se pamti.

TORTA OD ŠARGAREPE Neodoljiva poslastica bogatog ukusa koja će vas osvežiti u trenu
Sočna i preukusna, bićete oduševljeni.
Komentari (0)