LAŽNA BAKLAVA ZA LENJE DOMAĆICE Gotova očas posla, a i dupla mera je malo
Mirisna i sočna, polizaćete i tanjir.
Petak, 05. dec 2025.
Mirisna i sočna, polizaćete i tanjir.
Super ide uz šoljicu kafe.
I dupla mera je malo.
I dupla mera je malo.
Ukusa koji govori više od 1000 jezika.
Još slađa od klasične baklave, nema ko će joj odoleti.
Poslastica koju voli ceo svet, a najpopularnija je u Turskoj, na Bliskom istoku i Balkanu prvi put je napravljena 1473. godine, u periodu Mehmeda Osvajača. Smatra se da se najbolja baklava pravi u gradu Gazijantep, odakle potiču i najbolji majstori za baklave. Ova slatka pita može imati i do 70 vrlo tankih kora, a pravi se s različitim sastojcima, od oraha, lešnika do pistaća, maka, čokolade