DOMAĆI KEČAP Zdravi sos ukusa koji priča priče, a savršeno se slaže sa palačinkama i picom

Ivana Pavlović

12:00

U sosu sa 0

Bićete oduševjeni, zato najbolje odmah stavite duplu meru.

domaći kečap
Shutterstock

Potrebno je

  • 4 kg zrelog paradajza
  • 4 crvene paprike
  • 2 glavica crvenog luka
  • 4 čena belog luka
  • 200 ml sirćeta
  • 250 g šećera
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica crnog bibera
  • 1 kašičica mlevene crvene paprike
  • 1/2 kašičice kvasca (opcionalno)

Priprema:
Operite paradajz, crvenu papriku i crveni luk. Paradajz i papriku sitno iseckajte, a crveni luk i beli luk sitno iseckajte ili izgnječite. U velikoj šerpi stavite paradajz, papriku i luk. Kuvajte na srednjoj temperaturi dok povrće ne omekša (oko 30 minuta). Kada su povrća skuvana, smesu usitnite štapnim mikserom ili u blenderu dok ne dobijete glatku smesu. Vratite smesu na ringlu, dodajte sirće, šećer, so, biber i mlevenu crvenu papriku. Kuvajte još 30-60 minuta, povremeno mešajući, dok se kečap ne zgusne. Vrući kečap sipajte u sterilizovane tegle i dobro ih zatvorite. Ostavite da se ohlade.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading